Politika

Jordánia tiszteletbeli nagykövete perelte be Márki-Zay Pétert

Jordánia tiszteletbeli nagykövete perelte be Márki-Zay Pétert

2023. március 29., szerda
Jordánia tiszteletbeli nagykövete perelte be Márki-Zay Pétert

Hódmezővásárhely polgármestere ismét a vádlottak padjára került.

Ezúttal Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli polgármestere perelte be Márki-Zay-t, mivel ő több felületen is ,,nemzetközi körözés alatt álló iszlamista terroristaként" hivatkozott a nagykövetre. Naffa ezért becsületsértési büntetőpert indított ellene.

A nagykövet a tárgyaláson azt hangsúlyozta, hogy nem iszlamista terrorista, hanem a keresztény melkita közösség tagja. Ügyvéde közzéadta, hogy a nagykövet tanulmányai miatt érkezett Magyarországra 1984-ben, nem letelepedési kötvénnyel.

A Műegyetemen több diplomát is szerzett, ezután kapott letelepedési engedélyt Magyarországon, 2003-ban, a Medgyessy-kormány alatt.

Márki-Zay végül a tárgyalást követően egy videóban és egy posztban ismerte el, hogy tévedett - 21 alkalommal mondta ki tévesen a diplomata nevét, terroristának titulálva. Ugyanakkor azzal védekezett, hogy egy másik arab férfival keverte őt össze.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.