Politika

Horn Gábor: a DK partnerei felzabálásával próbál erősödni

Horn Gábor: a DK partnerei felzabálásával próbál erősödni

2023. március 14., kedd
Horn Gábor: a DK partnerei felzabálásával próbál erősödni

Folyamatosak a DK-ba való átigazolások, a Gyurcsány-párt egyre gyorsabb ütemben hízik. A jelenséggel kapcsolatban a Mandiner Horn Gábort, a Republikon Intézet vezetőjét, egykori SZDSZ-es politikust kérdezte.

Horn Gábor úgy véli teljesen érthető, ha egy párt erősödni akar, még akkor is ha ezt más pártok kárára teszi, az időzítésben pedig semmilyen kivetnivalót nem talál, mivel éppen két választás között vagyunk. Azonban az már szerinte pikánssá teszi a dolgot, hogy a DK a növekedését„nem a fideszes szavazókból, hanem a partnerei felzabálásával próbálja meg megvalósítani, akikkel aztán együttműködésre van kényszerítve” - fogalmazott.

Kifejtette, hogy bár a DK a legerősebb ellenzéki párt, amely az átigazolók számára vonzó lehet, de ez korántsem jelenti azt, hogy valódi alternatívát kínálnának a Fidesszel szemben. A Republikon igazgatója leszögezte, ezek után nagyon nehéznek látja az ellenzék számára a jövőben történő együttműködést.

A DK nem tud majd a 2006 előtti MSZP méretére nőni, nem tud gyűjtőpárttá válni

mondta Horn

Szerinte már láthatóak a törésvonalak az ellenzéken belül:emlékezetes példa volt erre szerinte Ráczné Földi Judit esete, amikor is a Momentum próbálta megfúrni a tragikus körülmények között elhunyt Kordás László helyére jelölt képviselő mandátumát.

Gyurcsány minden ellenzéki pártból elszipolyozza az embereket, azonban a kialakult helyzet legnagyobb vesztese talán a Párbeszéd. Mint ismeretes, legutóbb Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester igazolt át a DK-ba, aki a Párbeszéd országos elnökségének volt a tagja. Előtte Kocsis-Cake Olivióból korábbi párbeszédes pártigazgatóból lett DK-s, de Kenéz István Pest megyei alelnök és Szücs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester is már Gyurcsányt erősíti.

Emlékezetes, hogy Kocsis-Cake Oliviónál a Párbeszéd hivatalos közleményben fakadt ki és nevezte kannibalizmusnak a DK tevékenységét.

Az átigazolásokról szóló teljes cikk itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.