Horn Gábor: a DK partnerei felzabálásával próbál erősödni

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2004. november 22. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök (j) és Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivõje egy iratot tanulmányoz a Parlament üléstermében. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Folyamatosak a DK-ba való átigazolások, a Gyurcsány-párt egyre gyorsabb ütemben hízik. A jelenséggel kapcsolatban a Mandiner Horn Gábort, a Republikon Intézet vezetőjét, egykori SZDSZ-es politikust kérdezte.

Horn Gábor úgy véli teljesen érthető, ha egy párt erősödni akar, még akkor is ha ezt más pártok kárára teszi, az időzítésben pedig semmilyen kivetnivalót nem talál, mivel éppen két választás között vagyunk. Azonban az már szerinte pikánssá teszi a dolgot, hogy a DK a növekedését „nem a fideszes szavazókból, hanem a partnerei felzabálásával próbálja meg megvalósítani, akikkel aztán együttműködésre van kényszerítve” – fogalmazott.

Kifejtette, hogy bár a DK a legerősebb ellenzéki párt, amely az átigazolók számára vonzó lehet, de ez korántsem jelenti azt, hogy valódi alternatívát kínálnának a Fidesszel szemben. A Republikon igazgatója leszögezte, ezek után nagyon nehéznek látja az ellenzék számára a jövőben történő együttműködést.

A DK nem tud majd a 2006 előtti MSZP méretére nőni, nem tud gyűjtőpárttá válni

mondta Horn

Szerinte már láthatóak a törésvonalak az ellenzéken belül: emlékezetes példa volt erre szerinte Ráczné Földi Judit esete, amikor is a Momentum próbálta megfúrni a tragikus körülmények között elhunyt Kordás László helyére jelölt képviselő mandátumát. 

Gyurcsány minden ellenzéki pártból elszipolyozza az embereket, azonban a kialakult helyzet legnagyobb vesztese talán a Párbeszéd. Mint ismeretes, legutóbb Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester igazolt át a DK-ba, aki a Párbeszéd országos elnökségének volt a tagja. Előtte Kocsis-Cake Olivióból korábbi párbeszédes pártigazgatóból lett DK-s, de Kenéz István Pest megyei alelnök és Szücs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester is már Gyurcsányt erősíti.

Emlékezetes, hogy Kocsis-Cake Oliviónál a Párbeszéd hivatalos közleményben fakadt ki és nevezte kannibalizmusnak a DK tevékenységét.

Az átigazolásokról szóló teljes cikk itt olvasható el.

Előző sztori

Idén is lesz Zsigmond Vilmos filmfesztivál

Következő sztori

Hétfőn 161 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében