Kultúra

Hétfőn nyit újra a Somogyi-könyvtár

Hétfőn nyit újra a Somogyi-könyvtár

2023. március 3., péntek
Hétfőn nyit újra a Somogyi-könyvtár

A többi kulturális intézményhez hasonlóan a Somogyi Könyvtár is újra kinyitja kapuit, és már programokkal is készül.

A kulturális intézmények téli energiatakarékossági okokból történő bezárása idejénSomogyi-könyvtár szolgáltatásaival és munkatársaival sokfelé találkozhattak a szegediek, többek között az intézmény három, nyitva tartó fiókkönyvtárában, valamint a városszerte működő ideiglenes könyvtárpontokon - írja az intézmény közleményében. Mint írják, a bezárás óta csupán az ideiglenes könyvtárpontokon és a könyvátvevő-automatából 2367 olvasó 15 ezer 749 könyvet kölcsönzött ki, azaz átlag, alkalmanként hat kötetet. A könyvtárosok pedig 372 foglalkozást tartottak több mint harminc helyszínen – iskolákban, óvodákban, kollégiumokban és idős otthonokban –, amelyeken 9328-an
vettek részt. A nyitáskor a központi könyvtár alagsori fogadóterében átmeneti könyv-visszavételi pontok segítik majd a torlódás elkerülését.

A Somogyiban márciusban már programokkal és új kiállításokkal is várják a látogatókat. A nyitás napján, hétfőn délután 5 órakor In memoriam Vaszy Viktor címmel Bubryák István mutatja be Horváth Zoltán filmjét, ami a negyvennégy éve elhunyt szegedi karmester és színházigazgató munkásságát idézi fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.