Hétfőn nyit újra a Somogyi-könyvtár

A többi kulturális intézményhez hasonlóan a Somogyi Könyvtár is újra kinyitja kapuit, és már programokkal is készül.

A kulturális intézmények téli energiatakarékossági okokból történő bezárása idején Somogyi-könyvtár szolgáltatásaival és munkatársaival sokfelé találkozhattak a szegediek, többek között az intézmény három, nyitva tartó fiókkönyvtárában, valamint a városszerte működő ideiglenes könyvtárpontokon – írja az intézmény közleményében. Mint írják, a bezárás óta csupán az ideiglenes könyvtárpontokon és a könyvátvevő-automatából 2367 olvasó 15 ezer 749 könyvet kölcsönzött ki, azaz átlag, alkalmanként hat kötetet. A könyvtárosok pedig 372 foglalkozást tartottak több mint harminc helyszínen – iskolákban, óvodákban, kollégiumokban és idős otthonokban –, amelyeken 9328-an
vettek részt. A nyitáskor a központi könyvtár alagsori fogadóterében átmeneti könyv-visszavételi pontok segítik majd a torlódás elkerülését.

A Somogyiban márciusban már programokkal és új kiállításokkal is várják a látogatókat. A nyitás napján, hétfőn délután 5 órakor In memoriam Vaszy Viktor címmel Bubryák István mutatja be Horváth Zoltán filmjét, ami a negyvennégy éve elhunyt szegedi karmester és színházigazgató munkásságát idézi fel.

Előző sztori

Újabb szegedi orvost fogtak el a rendőrök

Következő sztori

Szegeden már olcsóbb a dízel, mint Szerbiában