Gazdaság

Hamarosan 600 forint alatt lehet a benzin átlagára

Hamarosan 600 forint alatt lehet a benzin átlagára

2023. március 25., szombat
Hamarosan 600 forint alatt lehet a benzin átlagára

Visszarendeződni látszik a magyar üzemanyagpiac Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárának nyilatkozata alapján.

Az Index azt írja, hogy a közelmúltban közzétett adatok alapján 10 százalékkal mérséklődött a hazai üzemanyag fogyasztás. A lapnak nyilatkozó főtitkár szerint ez érdemi csökkenés, ugyanakkor a kontextust is figyelembe kell vennünk, mivel az adatok az előző évhez viszonyítanak.

Tavaly ugyanis a bázisérték is extrém magasan állt, és 2022 teljes első félévében kiemelkedő volt a kiskereskedelmi értékesítés.

Grád Ottó szerint a hatósági ár kivezetése óta elkezdett az import visszarendeződni, egyre inkább a normál piaci folyamatok fogják az árakat meghatározni. Az árak jelenleg is csökkennek itthon, és a környező országokhoz képest is erodálódnak.

Szerinte lassú ütemben, de még tovább csökkenhetnek az árak, akár 600 forint alá is becsúszhatnak a benzin és a dízel esetében is.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint jelenleg nagyon lassan indul el a forgalom a benzinkutakon. Ez egyformán igaz a kis és nagy kúthálózatokra, de régiónként eltérések lehetnek.

Hozzátette, jelenleg is nagyon közel van a 600 forintos átlagár mindkét termék tekintetében, és a kutak több mint 10 százalékánál már 600 forint alatt vannak az árak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.