Hamarosan 600 forint alatt lehet a benzin átlagára

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszarendeződni látszik a magyar üzemanyagpiac Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárának nyilatkozata alapján.

Az Index azt írja, hogy a közelmúltban közzétett adatok alapján 10 százalékkal mérséklődött a hazai üzemanyag fogyasztás. A lapnak nyilatkozó főtitkár szerint ez érdemi csökkenés, ugyanakkor a kontextust is figyelembe kell vennünk, mivel az adatok az előző évhez viszonyítanak.

Tavaly ugyanis a bázisérték is extrém magasan állt, és 2022 teljes első félévében kiemelkedő volt a kiskereskedelmi értékesítés.

Grád Ottó szerint a hatósági ár kivezetése óta elkezdett az import visszarendeződni, egyre inkább a normál piaci folyamatok fogják az árakat meghatározni. Az árak jelenleg is csökkennek itthon, és a környező országokhoz képest is erodálódnak.

Szerinte lassú ütemben, de még tovább csökkenhetnek az árak, akár 600 forint alá is becsúszhatnak a benzin és a dízel esetében is.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint jelenleg nagyon lassan indul el a forgalom a benzinkutakon. Ez egyformán igaz a kis és nagy kúthálózatokra, de régiónként eltérések lehetnek.

Hozzátette, jelenleg is nagyon közel van a 600 forintos átlagár mindkét termék tekintetében, és a kutak több mint 10 százalékánál már 600 forint alatt vannak az árak.

Előző sztori

Megérkezett az első gólya Tiszaszigetre

Következő sztori

60 percnyi figyelmeztetés: bolygónk életereje fogyóban