Gyorsított eljárásban ítélték el a csongrádi késes rablót

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyorsított eljárásban 8 év fegyházbüntetést kapott egy csongrádi férfi, aki egy késsel próbált meg kirabolni egy élelmiszerboltot.

A vádfeljegyzés szerint a férfi idén február 16-án reggel napszemüvegben és szájmaszkban ment be egy helyi élelmiszerüzletbe, ahol egy 20 cm hosszú késsel a kezében a bevétel átadására szólította fel az eladót, aki közölte, hogy nincs pénze.

A férfi ezt követően a kasszához lépett, amit a sértett kihasználva az üzletből kifutott. A vádlott ettől megijedt és még mielőtt bármit elvett volna, a helyszínről eltávozott.

Az ügyészség az elkövetéstől számított 1 hónapon belül a többszörösen büntetett előéletű, különös és többszörös visszaeső vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és vele szemben 8 év fegyházbüntetést és 8 év közügyektől eltiltást szabott ki.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A kép illusztráció!

Előző sztori

Indul a tavaszi fesztiválszezon, a héten lesz a Toros Pálinkafesztivál

Következő sztori

Szijjártó Péter szerint ma minden lesz Brüsszelben