Gyanúsítottként hallgathatják ki Hadházy Ákost

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyanúsítottként hallgathatják ki az MTVA-székházhoz szervezett tavaly novemberi akciója miatt Hadházy Ákost – tudta meg a Magyar Nemzet.

A független országgyűlési képviselő terve az volt, hogy a tüntetőkkel blokád alá vonja a közmédia épületét.

Hadházy a helyszínen arról beszélt, hogy hibrid forradalom kell a jelenlegi kormány legyőzéséhez. Megjegyezte azt is, hogy oly módon kell tüntetni, hogy az a mindennapi életvitel során is kellemetlenségekkel járjon a hatalomnak.

A volt LMP-s politikus nem tudta kézben tartani az eseményeket, a tüntetők gyújtogatni próbáltak, többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik portája elé, a rendőröknek kellett poroltóval közbelépni és kezelni a helyzetet.

A rendőrség végül közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület gyanújával rendelt el nyomozást, azonban az eljárást – mivel Hadházy Ákosnak mentelmi joga van – nemrég áttette az ügyészségre azzal az indokolással, hogy szükségessé vált a politikus gyanúsítotti kihallgatása.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Előző sztori

Brutális buli miatt kapott felfüggesztettet egy szegedi egyetemista

Következő sztori

Orbán Viktor: továbbra is kiállunk a béketárgyalások és a kárpátaljai magyarok mellett