Gépfegyveres rendőrök számolták fel a horgosi migránstanyát

A szerb rendőrség speciális egységei több mint száz illegális bevándorlót szállítottak el a településről és annak környékéről – közölte a vajdasági Pannon RTV.

Az egykori közkedvelt kirándulóhelyként is szolgáló erdőket – mint például a magyar határkerítéstől mindössze néhány száz méterre található természetvédelmi területnek számító Szelevényi-erdőt – ma már nem merik meglátogatni a helyiek, elmondásuk szerint 3-4 éve a migránsok teljesen birtokukba vették.

A szerb hatóságok az elmúlt hetekben ezt az állapotot próbálták felszámolni, a horgosi migránstanyaként emlegetett birtokról gépfegyveres rendőrök vitték el az illegális bevándorlókat, a környék erdőit pedig drónokkal pásztázzák. Azt egyelőre nem tudni, hogy találtak-e fegyvert a migránsoknál. A korábbi akciók során azonban szinte minden alkalommal lőfegyverek, töltények és szúróeszközök is előkerültek.

A helyiek helyzete javult, de a magyar határon továbbra is nagy a nyomás.

Beszámolók alapján a legtöbb bevándorló a szerb hatósági akciók óta igyekszik elkerülni a településeket, az erdőkben azonban továbbra is sok bujkál, akik az éjszakák folyamán onnan próbálnak átszökni Magyarország területére.

Néhányat látok, ahogy mennek, de nincs annyi, mint amennyi azelőtt volt.

mondta egy helyi lakos, Marko Marković

Azonban a magyar hatóságok adatai alapján nem csökken a migrációs nyomás. Múlt héten 974 fő illegális határátlépését akadályozták meg, 753 főt tartóztattak fel és 25 személy ellen indítottak eljárást. További probléma a migránsok egyre agresszívebben lépnek fel; a szerb-magyar határon az elmúlt évben 477, a határt védő honvédek és határvadászok elleni támadást regisztráltak, 104 esetben lövéseket is hallottak.

Fotók: Pannon RTV

Előző sztori

Új családbarát programokat valósít meg az SZTE

Következő sztori

Most a pedofil botrányt kenné el álhírekkel a baloldal