Közélet

Beszédes nagyköveti értékelés: „Lenyűgöző a Városháza díszterme!”

Beszédes nagyköveti értékelés: „Lenyűgöző a Városháza díszterme!”

2023. március 28., kedd
Beszédes nagyköveti értékelés: „Lenyűgöző a Városháza díszterme!”



A Demokratikus Koalíció „árnyék roadshowja” előtt, amolyan előzenekarként Szegedre látogatott David Pressman.

A magyarokat előszeretettel, a legváltozatosabb fórumokon, bicskanyitogató stílusban gyalázó USA-nagykövet Botka Lászlót jött látogatni,

aki már napokkal ezelőtt büszke volt rá, hogy jön egy olyan ember, aki előszeretettel szidja hazánkat, és a magyar kormányt.

https://szegedma.hu/2023/03/gyurcsany-ferencet-es-a-hazankat-gyalazo-amerikai-nagykovetet-is-varja-botka-laszlo

Hogy kellemetlen kérdés, vagy nehéz pillanat ne érje a vendéget, a Városházán a megszokott módszert alkalmazták és

nem küldtek meghívót a sajtónak, vagy ha igen, akkor azt jól megválogatták kinek. Nesze neked sajtószabadság, Szegeden megmutatták Amerikának is, hogy kell ezt csinálni.

Mindenesetre az esemény sajtónyilvános volt, mert a polgármester házi lapja ott volt az eseményen.

Meg is írták, hogy Pressman nagykövet a Városházán kapott gyors áttekintést Szeged történelméből, majd zárt ajtók mögött tárgyalt Botka Lászlóval. Itt tények mellőzésével a polgármesteri lap

azt írta, hogy a kétoldalú kapcsolatokról és a toledoi testvérvárosi kapcsolatról esett szó.

Később a polgármester ezt saját közösségi oldalán megtoldotta annyival, hogy Szeged zöld és gazdasági fejlesztéseiről beszélgettek, továbbá a gazdasági, kulturális és oktatási együttműködésük is szóba került a nagykövettel, a nagykövetséggel és az USA-val. Talán annyi lehet árulkodó, hogy

Botka László azzal felütéssel kezdett, hogy Szeged elkötelezett partnere az Egyesült Államoknak. A partnerségi viszonyok ügyében kérdéseket küldtünk a Fehér Házba, ha válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Természetesen kihasználták az alkalmat, és együtt kritizálták a kormányt, ami talán rávilágít arra is, hogy David Pressman miért pont ma érkezett a városba. Minden bizonnyal ez volt a felkészítő és a bemelegítő a Gyurcsány házaspár és a DK prominensek kétnapos roadsohowjára, valószínűleg nem kevés hasznos és fontos tanács érkezett a nagykövettől.

Amíg Botka László lelkesen részletezte a találkozón történteket, addig az amerikai nagykövet sem a találkozón, sem a nagykövetség hivatalos közösségi oldalán nem tartotta fontosnak magvas gondolatok megosztását.

„Lenyűgöző a Városháza díszterme!”-ez volt az értékelés a városi lapban, amit a nagykövet mondott. Ez pedig nem sok egy polgármesteri munkamegbeszélés értékelésének...

A nagykövet egynapos szegedi látogatása során a Motiváció Tanodába, a Deák Ferenc Gimnáziumba, a Szegedi Tudományegyetemre és a zsinagógába is ellátogatott.

(Kiemelt kép: Botka László facebook oldala)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.