Beszédes nagyköveti értékelés: „Lenyűgöző a Városháza díszterme!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.A Demokratikus Koalíció „árnyék roadshowja” előtt, amolyan előzenekarként Szegedre látogatott David Pressman.

A magyarokat előszeretettel, a legváltozatosabb fórumokon, bicskanyitogató stílusban gyalázó USA-nagykövet Botka Lászlót jött látogatni,

aki már napokkal ezelőtt büszke volt rá, hogy jön egy olyan ember, aki előszeretettel szidja hazánkat, és a magyar kormányt.

Hogy kellemetlen kérdés, vagy nehéz pillanat ne érje a vendéget, a Városházán a megszokott módszert alkalmazták és

nem küldtek meghívót a sajtónak, vagy ha igen, akkor azt jól megválogatták kinek. Nesze neked sajtószabadság, Szegeden megmutatták Amerikának is, hogy kell ezt csinálni.

Mindenesetre az esemény sajtónyilvános volt, mert a polgármester házi lapja ott volt az eseményen.

Meg is írták, hogy Pressman nagykövet a Városházán kapott gyors áttekintést Szeged történelméből, majd zárt ajtók mögött tárgyalt Botka Lászlóval. Itt tények mellőzésével a polgármesteri lap

azt írta, hogy a kétoldalú kapcsolatokról és a toledoi testvérvárosi kapcsolatról esett szó.

Később a polgármester ezt saját közösségi oldalán megtoldotta annyival, hogy Szeged zöld és gazdasági fejlesztéseiről beszélgettek, továbbá a gazdasági, kulturális és oktatási együttműködésük is szóba került a nagykövettel, a nagykövetséggel és az USA-val. Talán annyi lehet árulkodó, hogy

Botka László azzal felütéssel kezdett, hogy Szeged elkötelezett partnere az Egyesült Államoknak. A partnerségi viszonyok ügyében kérdéseket küldtünk a Fehér Házba, ha válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Természetesen kihasználták az alkalmat, és együtt kritizálták a kormányt, ami talán rávilágít arra is, hogy David Pressman miért pont ma érkezett a városba. Minden bizonnyal ez volt a felkészítő és a bemelegítő a Gyurcsány házaspár és a DK prominensek kétnapos roadsohowjára, valószínűleg nem kevés hasznos és fontos tanács érkezett a nagykövettől.

Amíg Botka László lelkesen részletezte a találkozón történteket, addig az amerikai nagykövet sem a találkozón, sem a nagykövetség hivatalos közösségi oldalán nem tartotta fontosnak magvas gondolatok megosztását.

„Lenyűgöző a Városháza díszterme!”-ez volt az értékelés a városi lapban, amit a nagykövet mondott. Ez pedig nem sok egy polgármesteri munkamegbeszélés értékelésének…

A nagykövet egynapos szegedi látogatása során a Motiváció Tanodába, a Deák Ferenc Gimnáziumba, a Szegedi Tudományegyetemre és a zsinagógába is ellátogatott.

(Kiemelt kép: Botka László facebook oldala)

Előző sztori

Mihálffy Béla: Gyurcsány szimbolikusan is átveszi a szegedi városháza irányítását

Következő sztori

Jövőre szélesítik az alumínium, üveg és PET palackok visszaváltását