Közélet

Algyői férfit választottak az év nyugdíjas költőjévé

Algyői férfit választottak az év nyugdíjas költőjévé

2023. március 3., péntek
Algyői férfit választottak az év nyugdíjas költőjévé

„Poéta léleknek igazi mennyország, ihletet adó igazi csoda, művészetnek élő mai valóság, a simuló, áradó folyó, a Tisza.” – így írt az Algyő, a Tisza virága című versében a Tisza-parti községről Hegedűs Gábor, aki nemrégiben elnyerte Az év nyugdíjas költője 2022. címet a Pro Cultura Pannoniae Alapítvány és az Országos Mécs László Irodalmi Kör irodalmi pályázatán - közölte a Délmagyar.

Az immár nyolc éve tollat ragadó Hegedűs Gábor több elismerést is begyűjtött már. Hódmezővásárhelyen a Kárász József Irodalmi Körnél különdíjat kapott, a budapesti Krúdy Gyula Irodalmi Körtől örökség díjat és díszoklevelet kapott, a debreceni Életmesék című pályázaton pedig második helyezést ért el.

Első versét nyolc évvel ezelőtt Barátaimnak címmel írta meg, azóta már több ezer költeménynél jár, kiadott 10 papíralapú kötetet, köztük egy regényt is, valamint 23 e-könyvvel is rendelkezik. Utóbbiból van olyan, amit már 2400-an olvastak el.

A Hegedűs Gáborral készült interjút itt olvashatja el.

Fotó: Délmagyar / Kiss Anna

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.