Politika

A Nyugat-Balkán szankcionálása értelmetlen Szijjártó Péter szerint

A Nyugat-Balkán szankcionálása értelmetlen Szijjártó Péter szerint

2023. március 22., szerda
A Nyugat-Balkán szankcionálása értelmetlen Szijjártó Péter szerint

Kioktatással és szankciókkal nem, kölcsönös tisztelettel viszont igenis lehet eredményeket elérni - írta közösségi oldalán Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere.

SzijjártóPéter Bosznia-Hercegovinában, a Milorad Dodikkal közösen tartott megbeszélésben hangsúlyozta: A Nyugat-Balkán békéje és nyugalma kulcsfontosságú hazánk számára, s ezt leginkább a gazdaság fejlődésének elősegítésével lehet fenntartani, ami fontos része a felelősségteljes magyar szomszédságpolitikának.

Ennek keretében indult a Boszniai Szerb Köztársaság mezőgazdaságának fejlesztését célzó kormányzati program is, amelynek célja, hogy a helyi termelők magyar eszközöket vásárolhassanak. Ez jó a Boszniai Szerb Köztársaságnak, jó Bosznia-Hercegovinának és jó Magyarországnak is - mutatott rá.

Kitért a Milorad Dodik boszniai szerb vezetővel szembeni esetleges szankciók kérdésére is, és leszögezte, hogy

amíg mi vagyunk kormányon Magyarországon, addig Dodik elnök úr biztosan nem kerül semmilyen szankciós listára."

Hozzátette: Akik azt gondolják, hogy a Nyugat-Balkánon bármi megoldható szankciókkal, azoknak fogalma sincs a Nyugat-Balkánról - amelyet közösségi oldalán is megerősített.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.