A Nyugat-Balkán szankcionálása értelmetlen Szijjártó Péter szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kioktatással és szankciókkal nem, kölcsönös tisztelettel viszont igenis lehet eredményeket elérni – írta közösségi oldalán Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere.

Szijjártó Péter Bosznia-Hercegovinában, a Milorad Dodikkal közösen tartott megbeszélésben hangsúlyozta: A Nyugat-Balkán békéje és nyugalma kulcsfontosságú hazánk számára, s ezt leginkább a gazdaság fejlődésének elősegítésével lehet fenntartani, ami fontos része a felelősségteljes magyar szomszédságpolitikának.

Ennek keretében indult a Boszniai Szerb Köztársaság mezőgazdaságának fejlesztését célzó kormányzati program is, amelynek célja, hogy a helyi termelők magyar eszközöket vásárolhassanak. Ez jó a Boszniai Szerb Köztársaságnak, jó Bosznia-Hercegovinának és jó Magyarországnak is – mutatott rá.

Kitért a Milorad Dodik boszniai szerb vezetővel szembeni esetleges szankciók kérdésére is, és leszögezte, hogy

amíg mi vagyunk kormányon Magyarországon, addig Dodik elnök úr biztosan nem kerül semmilyen szankciós listára.”

Hozzátette: Akik azt gondolják, hogy a Nyugat-Balkánon bármi megoldható szankciókkal, azoknak fogalma sincs a Nyugat-Balkánról – amelyet közösségi oldalán is megerősített.

Előző sztori

A Víz Világnapján 2 kajakos teljesítette a Boszorkány kört

Következő sztori

Nagy verést kapott a Szeged a BL magyar rangadóján