A negyedik jegyző távozik Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter polgermestersége alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem lehet könnyű Hódmezővásárhelyen jegyzőnek lenni, legalábbis az utóbbi öt évben egészen biztosan nem egy nyugdíjas állás. Márki-Zay Péter a 2018-as megválasztása után szinte azonnal felmondott Korsós Ágnesnek, aki 40 évig szolgálta a várost, és hosszú-hosszú éveken át volt jegyző, majd címzetes főjegyző. Furcsa körülmények között kellett távoznia, Korsós betegszabadsága idején felmentette a frissiben megválasztott polgármester.

A leginkább országos politikával foglalkozó, polgármester és bukott miniszterelnök-jelölt alatt sűrűn cserélődtek a jegyzők Hódmezővásárhelyen. A felmentett jegyző, Korsós Ágnes helyére érkezett Varga Ildikó 2018 májusában, aki 2019 végén köszönt el, elég gyorsan távozott tehát az önkormányzattól. Ekkor fél éven át sikertelenül keresett jegyzőt a város, majd 2020 június közepén házon belül oldották meg a kérdést: Tatár Zoltán addigi aljegyzőt nevezték ki. Tatár idén tavaly mondott le. Több mint négy hónap keresgélés után ismét belülről oldották meg a pótlását Karsai Éva eddigi aljegyzővel, aki kevesebb mint egy év után távozik.

Karsai Éva az összes alkalmazottnak tartott összaparátusi értekezleten jelentette be, hogy február 10-től felmondási idejét tölti, utolsó munkanapja április 9-én lesz. Indoklásul azt mondta, hogy a családja miatt gondolkodott sokáig felmondásán. Karsai Éva azt is elmondta, hogy a kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt kénytelen volt meghozni ezt a döntést.

Előző sztori

Szabadkán új magyar nyelvű gimnáziumi szak indul

Következő sztori

A lakosság segítségét kéri a rendőrség