A kényszerbezárások után indulnak az újranyitások

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi városvezetés még október 21-én döntött számos intézmény ideiglenes bezárásáról, amely hivatalosan a mai nap telt le, gyakorlatilag nem lett egységes az újranyitás. Csupán a Szegedi Nemzeti Színháznak, a Szent-Györgyi Albert Agórának és Belvárosi Mozinak sikerült a menetrend szerinti nyitás.

Mint arról korábban beszámoltunk, március 6-án nyit újra a Somogyi-könyvtár, amelynek mindhárom fiókkönyvtára, hétfőtől kezdve a megszokott nyitvatartási rend szerint várja a látogatókat.

A Fekete ház és a Vármúzeum nyitása szintén hétfőre csúszott, viszont a Móra Ferenc Múzeumra még várnunk kell.

Szerkesztőségünknek írt levelük alapján már megkezdték az épület előkészítését az újranyitásra, valamint körvonalazódnak a 2023-as kiállítási tervek is. Jelenleg annyit lehet tudni, hogy több lépcsőben fog megvalósulni a nyitás, amely pontos menetrendjét hétfőn jelentik be.

Vasárnap kuflikkal nyit a Kövér Béla Bábszínház.

Vasárnap 17 órakor nyitja újra kapuit a nagyközönség előtt a Kövér Béla Bábszínház. Az újranyitás örömünnepének apropóján az úgynevezett kuflik lépnek majd a színpadra. A Dániel András népszerű meséi alapján készített Egy kupac kufli című bábelőadást Schneider Jankó, a bábszínház művészeti vezetője álmodta színpadra.

Fotó: Karnok Csaba / Délmagyar

A Reök-palota nyitása jövőhét keddre csúszott.

Keddtől kezdődően a Reök-palota hétköznaponként 10-től 18 óráig tart nyitva, szombaton viszont csak 10-től délig, vasárnap pedig a megszokottnak megfelelően zárva lesz. Március 7-től várják az érdeklődőket palotasétával és Szabadtéri-jegyekkel. Egyéb programokat még nem közöltek.

Borítókép: Móra Ferenc Múzeum / Szeged város hivatalos turisztikai honlapja

Előző sztori

2022-ben közel 16 ezer migráns elfogásában segítettek a polgárőrök

Következő sztori

Algyői férfit választottak az év nyugdíjas költőjévé