Közélet

A kényszerbezárások után indulnak az újranyitások

A kényszerbezárások után indulnak az újranyitások

2023. március 3., péntek
A kényszerbezárások után indulnak az újranyitások

A szegedi városvezetés még október 21-én döntött számos intézmény ideiglenes bezárásáról, amely hivatalosan a mai nap telt le, gyakorlatilag nem lett egységes az újranyitás.Csupán a Szegedi Nemzeti Színháznak, a Szent-Györgyi Albert Agórának és Belvárosi Mozinak sikerült a menetrend szerinti nyitás.

Mint arról korábban beszámoltunk, március 6-án nyit újra a Somogyi-könyvtár, amelynek mindhárom fiókkönyvtára, hétfőtől kezdve a megszokott nyitvatartási rend szerint várja a látogatókat.

A Fekete ház és a Vármúzeum nyitása szintén hétfőre csúszott, viszont a Móra Ferenc Múzeumra még várnunk kell.

Szerkesztőségünknek írt levelük alapján már megkezdték az épület előkészítését az újranyitásra, valamint körvonalazódnak a 2023-as kiállítási tervek is. Jelenleg annyit lehet tudni, hogy több lépcsőben fog megvalósulni a nyitás, amely pontos menetrendjét hétfőn jelentik be.

Vasárnap kuflikkal nyit a Kövér Béla Bábszínház.

Vasárnap 17 órakor nyitja újra kapuit a nagyközönség előtt a Kövér Béla Bábszínház. Az újranyitás örömünnepének apropóján az úgynevezett kuflik lépnek majd a színpadra. A Dániel András népszerű meséi alapján készített Egy kupac kufli című bábelőadást Schneider Jankó, a bábszínház művészeti vezetője álmodta színpadra.

Fotó: Karnok Csaba / Délmagyar

A Reök-palota nyitása jövőhét keddre csúszott.

Keddtől kezdődően a Reök-palota hétköznaponként 10-től 18 óráig tart nyitva, szombaton viszont csak 10-től délig, vasárnap pedig a megszokottnak megfelelően zárva lesz. Március 7-től várják az érdeklődőket palotasétával és Szabadtéri-jegyekkel. Egyéb programokat még nem közöltek.

Borítókép: Móra Ferenc Múzeum / Szeged város hivatalos turisztikai honlapja

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.