Politika

A baloldalnak üzent londoni útjával Dobrev Klára

A baloldalnak üzent londoni útjával Dobrev Klára

2023. március 23., csütörtök
A baloldalnak üzent londoni útjával Dobrev Klára

„Nem hiszed el: Gyurcsány szerint őfelsége III. Károly brit király árnyékkormányával találkoznak ma az emberei” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 

Nagy-Britanniában az árnyékkormány a politikai rendszer egyik régi, bevett, hivatalos eleme, amit az ellenzék legerősebb, legfontosabb pártja hoz létre egyfajta alternatívaként

– mondta a Magyar Nemzetnek Zila János. 

https://szegedma.hu/2023/02/evertekelojeben-politikai-ellenfeleit-fenyegette-gyurcsany-ferenc

Az Alapjogokért Központ elemzője rámutatott: a magyar politikai és pátrendszernek ugyanakkor mindez nem része, így londoni látogatásukkal Dobrev Kláráék a hazai baloldalnak üzenik, hogy annak a Demokratikus Koalíció (DK) az uralkodó pártja, ahová továbbra is várják a többi, parlamenti küszöb megugrásával küszködő, vagy egyenesen élet-halál harcot vívó ellenzéki párt politikusait. 

https://szegedma.hu/2023/03/meddig-dagad-a-dk-s-kisgomboc

Dobrevék londoni útjával kapcsolatban az elemző felhívta a figyelmet arra is, hogy azon Vadai Ágnes, az árnyékkormány „hadügyminisztere” is részt vesz, aki korábban jelentős szerepet vállalt a Magyar Honvédség elsorvasztásában, eszközállományának lezüllesztésében. 

Vadai nem mellesleg pedig azzal a Chris Evanssal találkozik, aki a brit árnyékkormány hadiipari beszerzésekért felelős államtitkára, és aki nyíltan háborúpárti álláspontot képvisel.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.