A baloldalnak üzent londoni útjával Dobrev Klára

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A DK árnyékkormányának tagjai a brit Munkáspárt szintén háborúpárti árnyékkormányával találkoztak szerdán - számol be róla a Magyar Nemzet.

„Nem hiszed el: Gyurcsány szerint őfelsége III. Károly brit király árnyékkormányával találkoznak ma az emberei” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 

Nagy-Britanniában az árnyékkormány a politikai rendszer egyik régi, bevett, hivatalos eleme, amit az ellenzék legerősebb, legfontosabb pártja hoz létre egyfajta alternatívaként

– mondta a Magyar Nemzetnek Zila János. 

Az Alapjogokért Központ elemzője rámutatott: a magyar politikai és pátrendszernek ugyanakkor mindez nem része, így londoni látogatásukkal Dobrev Kláráék a hazai baloldalnak üzenik, hogy annak a Demokratikus Koalíció (DK) az uralkodó pártja, ahová továbbra is várják a többi, parlamenti küszöb megugrásával küszködő, vagy egyenesen élet-halál harcot vívó ellenzéki párt politikusait. 

Dobrevék londoni útjával kapcsolatban az elemző felhívta a figyelmet arra is, hogy azon Vadai Ágnes, az árnyékkormány „hadügyminisztere” is részt vesz, aki korábban jelentős szerepet vállalt a Magyar Honvédség elsorvasztásában, eszközállományának lezüllesztésében. 

Vadai nem mellesleg pedig azzal a Chris Evanssal találkozik, aki a brit árnyékkormány hadiipari beszerzésekért felelős államtitkára, és aki nyíltan háborúpárti álláspontot képvisel.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Előző sztori

Fegyvercsempészt fogtak Röszkén

Következő sztori

Lázár János: a támogatások zömét a vidéki települések felzárkóztatására kell fordítani