Politika

Závogyán Magdolna lett az új kultúráért felelős államtitkár

Závogyán Magdolna lett az új kultúráért felelős államtitkár

2023. február 1., szerda
Závogyán Magdolna lett az új kultúráért felelős államtitkár

Závogyán Magdolnát nevezte ki február 1-jei hatállyal kultúráért felelős államtitkárrá Novák Katalin köztársasági elnök, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára - közölte a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya szerdán az MTI-vel.

Závogyán Magdolna 2012 előtt hat évig felelt a Békés Megyei Önkormányzat megyei fenntartású kulturális intézményeinek szakmai felügyeletéért, koordinációjáért és a megyei ágazati stratégiák kidolgozásáért. 2012 és 2015 között a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója volt, majd 2018-tól ügyvezetőként irányította az intézményt. 2015 és 2018 között Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szakterületért felelős helyettes államtitkára volt, a 2022-es tavaszi országgyűlési választásokat követően a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetői posztja mellett főtanácsadóként segítette a most leköszönő, kultúráért felelős államtitkár munkáját.

Helyettes államtitkárként közreműködött egyebek mellett a kulturális alapellátás program megvalósításában, valamint a Kulturális Közfoglalkoztatási Program megalkotásában. Tevékenységéért 2012-ben Bánffy Miklós-díjban részesült, 2019-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.

Hoppál Péter február 1-től miniszteri biztosként folytatja a kulturális területen végzett kormányzati munkáját.

Fotó: MCONet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.