Sport

Világbajnokhoz igazoltak a szegedi gokartosok

Világbajnokhoz igazoltak a szegedi gokartosok

2023. február 20., hétfő
Világbajnokhoz igazoltak a szegedi gokartosok

Az elmúlt két év munkájának és sikereinek eredményeképpen a kétszeres ROTAX MAX világbajnok Kancsár Ferenc csapatához igazol Szabó Ádám és testvére Zalán.

Miután a múlt év végén a Benex Motorsporttal lejárt a fiúk szerződése, a két legnagyobb és nemzetközi szinten is sikeres hazai gokart csapat is megkereste őket ajánlattal, amely jól jelzi, hogy alig két év alatt milyen elismerést tudtak maguknak kivívni.

Hosszú tárgyalásokat követően a Kancsár Racing csapatához igazoltak a 2023-as évre, mivel a csapatvezető személye és tapasztata garanciát jelent, hogy ebben az évben még magasabb szintet tudnak elérni a fiúk.

Kancsár Ferenc a legsikeresebb hazai gokartversenyző, egymást követő két évben is megnyerte a ROTAX MAX Világkupát, amely nemzetközileg is kimagasló eredmény. E mellett 2016-ban a gokart szakújságírók Európa legjobb gokartversenyzőjének választották. 2017- ben pedig az Egyesült Államokban is bajnoki címet szerzett ROTAX MAX DD2 kategóriában.

A Kancsár Racing az idei évben minden bajnokságban a dobogó csúcsait célozza meg, minden kategóriában a legjobb versenyzőkkel fog indulni. Ezért volt megtisztelő, hogy személyesen a csapatvezető hívta meg a két szegedi versenyzőt, hogy ebben az évben senior, és a váltóval is rendelkező DD2 kategóriában erősítsék a Kancsár Racinget. A kimondott minimum elvárás az feléjük, hogy a dobogón végezzenek az év végén, de reálisan elérhető a bajnoki cím is.

Érdekesség, hogy az elmúlt évben szintén a Benex Motorsportnál versenyző, szegedi Pipicz Nikolett is a fiúkkal tart az új csapathoz. Nikolett az elmúlt évben a Gokart Országos Bajnokság Calivita Kupán összetett harmadik helyet, míg a Club Sport bajnokságban bajnoki címet szerzett a kezdő versenyzők között. Így ebben az évben három Csongrád-Csanád vármegyei fiatal is ott lesz a rajtrácson.

Az MNASZ Gokart Országos Bajnokság március végén kezdődik a hagyományos kecskeméti szezonnyitó versennyel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.