Veszélyesnek gondolják a Vásárhelyi Pál úti zebrát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Volánbusz Zrt. Vásárhelyi Pál úti zebrájánál nincs lámpa, türelmetlen autós viszont annál inkább. Néhány szülő segítséget kért az ügyben.

Több szülő és a Délmagyarhoz fordult segítségül, mert a délutáni csúcsidőben féltik a gyerekeiket a Vásárhelyi Pál úti Volánbusz Zrt. gyalogátkelő helyén áthaladni. Arról számoltak be, hogy a buszok itt szállnak le iskola után, a túloldalra pedig nagyon nehéz átjutni, mert nagyon kevesen veszik észre az autósok közül, hogy át szeretnének haladni a gyalogátkelőhelyen.

Sokszor viszont abban sincs köszönet, ha átengednek valakit, mert akad olyan autós, aki rögtön elindul, amit átment előtte a gyerek.

A lapot felkereső szülőt szerint egy nyomógombos jelzőlámpa jelentene megoldást, ami gombnyomás után állítaná meg a gépjárműforgalmat, így rogalmasan és biztonságosan át lehetne haladni a túloldalra. A vélt megoldásra jó példaként említették a József Attila sugárúton lévő, a Deák Ferenc Gimnázium előtt.

Előző sztori

Fideszes EP-képviselők: rendkívül lassú a helyreállítási pénzek kifizetése

Következő sztori

Újabb két szegedi orvost gyanúsítanak költségvetési csalással