Közlekedés

Veszélyesnek gondolják a Vásárhelyi Pál úti zebrát

Veszélyesnek gondolják a Vásárhelyi Pál úti zebrát

2023. február 8., szerda
Veszélyesnek gondolják a Vásárhelyi Pál úti zebrát

A Volánbusz Zrt. Vásárhelyi Pál úti zebrájánál nincs lámpa, türelmetlen autós viszont annál inkább. Néhány szülő segítséget kért az ügyben.

Több szülő és a Délmagyarhoz fordult segítségül, mert a délutáni csúcsidőben féltik a gyerekeiket a Vásárhelyi Pál úti Volánbusz Zrt. gyalogátkelő helyén áthaladni. Arról számoltak be, hogy a buszok itt szállnak le iskola után, a túloldalra pedig nagyon nehéz átjutni, mert nagyon kevesen veszik észre az autósok közül, hogy át szeretnének haladni a gyalogátkelőhelyen.

Sokszor viszont abban sincs köszönet, ha átengednek valakit, mert akad olyan autós, aki rögtön elindul, amit átment előtte a gyerek.

A lapot felkereső szülőt szerint egy nyomógombos jelzőlámpa jelentene megoldást, ami gombnyomás után állítaná meg a gépjárműforgalmat, így rogalmasan és biztonságosan át lehetne haladni a túloldalra. A vélt megoldásra jó példaként említették a József Attila sugárúton lévő, a Deák Ferenc Gimnázium előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.