Politika

Újabb MSZP-közeli cégről derült ki, hogy kapott a guruló dollárokból

Újabb MSZP-közeli cégről derült ki, hogy kapott a guruló dollárokból

2023. február 28., kedd
Újabb MSZP-közeli cégről derült ki, hogy kapott a guruló dollárokból

A Kapcsolat.hu Kft. 2006-ban jött létre. Az ezen a néven futó internetes oldal az akkoriban divatos iWiW mintájára egyfajta baloldali közösségi portálként a Gyurcsány-időszak egyik pártinnovációja volt. Maga az akkori kormányfő is sokáig ezen a portálon blogolt. Gyurcsány pártból való távozása után, az elmúlt bő évtizedben ugyanakkor a Kapcsolat.hu a szocialistáknál maradt, változatlanul a Táncsics Mihály Alapítvány tulajdonában, csakúgy, mint a Kapcsolat.hu Kommunikációs és Szolgáltató Nonprofit Kft., amely a honlap üzemeltetője.

A cégjegyzésre jogosult személy, egyben a vállalkozás ügyvezető igazgatója dr. Simon Domokos Lajos, aki annak a Simon Dénes Ferencnek a testvére, aki a Horizont Handels und Industrie AG magyarországi képviselője. Korábban a Horizont tulajdonolta a Népszavát, a Szabad Földet, a Vasárnapi Híreket. Az Index egy írása szerint Simon Puch László bizalmasaként és üzlettársaként tűnt fel az említett cégben.

A cég most felbukkant a Nemzeti Információs Központ (NIK) által a parlament nemzetbiztonsági bizottsága számára készített második részjelentésben. A Kapcsolat.hu Nonprofit Kft. ugyanis egyaránt szerződött a Bajnai Gordon volt kormányfő nevével fémjelzett DatAdat-cégcsoporttal, amely a dollárbaloldal egyik fő pénzelosztója volt, és valamelyik baloldali párttal (feltehetően az MSZP-vel) is. Ráadásul a Kapcsolat.hu mögött álló cég nemcsak pénzt kapott, de pénzt is utalt a DatAdat Professional Kft.-nek, néhány más vállalkozáshoz hasonlóan.

A teljes cikket itt olvashatja el

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.