Sok kárt okozott a hétvégi vihar a vármegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégi viharos erejű szél nem csupán a Dunántúlon, hanem Csongrád-Csanád vármegyében is bőven okozott fennakadásokat – derül ki a Katasztrófavédelem hétvégi összesítőjéből.

Makó közelében egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze. Összesen hatan utaztak a járművekben, a makói hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval emeltek ki a roncsok közül.

Az egyik autóban egy nagy testű kutya is utazott, a tűzoltók értesítették a gyepmestereket, akik biztonságban elszállították a sérült állatot.

A balesetben ketten sérültek meg, akiket kórházba szállítottak.

Bútorok égtek egy szegedi, Klapka utcai társasház lépcsőházában szombatra virradó hajnalban. A beavatkozás idejére 14 embernek kellett elhagynia az otthonát a sűrű füst miatt. Miután a szegedi egységek átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket, mindenki biztonságban hazatérhetett. Senki sem sérült meg. 

Szombaton reggeltől estig érkeztek a segélyhívások a Katasztrófavédelem szegedi főügyeletére a viharkárok miatt, melyet a nagy erejű szél okozott. Összesen huszonhárom, a viharkárok eltávolításával kapcsolatos beavatkozást végeztek az egységek, a vármegye szinte minden pontján. A legtöbb esetben a leszakadt faágak és a kidőlt fák akadályozták az autósok forgalmát, parkoló autókat rongáltak meg, és a gyalogosokat is veszélyeztették.

Ásotthalmon egy könnyűszerkezetes garázst kapott fel és sodort arrébb a szél, Szegeden épületre dőlt egy nagy méretű fa, Makón pedig egy több méter magas fa az alatta futó villanyvezetékre dőlt.

Hódmezővásárhelyen egy felújítás alatt álló középület tetejét rongálta meg az erős szél. A tűzoltói beavatkozások késő délután fejeződtek be, személyi sérülés nem történt.

Szombat éjjel egy zsombói ház udvarán is tűz ütött ki, két melléképület, egy farakás és több autó is kigyulladt. Szintén szombaton Mártélynál egy kisbusz és egy személyautó karambolozott, öten sérültek meg benne.

Vasárnap reggel a 47-es úton, Hódmezővásárhelynél történt baleset: egy autó megpördült az úttesten, az út menti füves területre csúszott. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el, egy ember megsérült. 

Egy vasúti átjárós baleset is jutott a hétvégére, ez azonban szerencsére nem végződött tragédiával: egy kisteherautóval ütközött a vonat Röszkén az egyik vasúti átjáróban, sérültje azonban nem volt az incidensnek.

Előző sztori

Berohant egy ember az M5-ös autópályára, elütötték, több autó is egymásba szaladt

Következő sztori

“A baloldali városvezetés dilettantizmusát és érzéketlenségét bizonyítja Szeged 2023-as költségvetés-tervezete”