Rákosi kort idéző házmester tempó a torony alatt – ifj. Nemes István olvasói levele

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi városháza a szegedi adófizetők százmillióiból fenntartott propaganda gépezete tovább “dolgozik” a szegediek félretájékoztatásán. De mi már az öncélú fröcsögésen, személyeskedésen és a tények teljes mértékű mellőzésén nem lepődünk meg. Végtére is hozzászoktunk, mint rossz kántorhoz a falu.

De amihez nem tudunk hozzászokni az a rágalmazás és a hazugság. Mert bizony hazudnak, nem kicsit, nagyon.

Amikor századjára sem merik elmondani az igazat a lakásrendeletről. Amiről már minden fórumon megállapították, hogy törvénytelen. A lakásrendeletükről amiről már megállapították, hogy a rászorulókra igazságtalanul rónak terheket a lakhatásukért. A rendeletről, amit a jogász végzettségű városvezetők nem tudtak úgy megalkotni sokadjára sem, hogy ne legyen törvénytelen. Amikor sokadjára is megpróbálják Mihálffy Bélát besározni, mert ő legalább tesz valamit Szegedért és a 12 homokhátsági településért (amelyek a vidékellenes városvezetés számára csak falvak…). Nem úgy mint képviselőtársa Szabó Sándor, aki a parlamentben felolvassa a kötelező gyalázkodást, majd mint aki jól végezte dolgát hazamegy megpihenni. Közben a körzete vidéki települések polgármestereinek fel sem veszi a telefont, mert ugye azok “csak” falvak. Néha parancsra bemegy a szegedi közgyűlésre, mert ugye a választók ügyében már minek eljárni, ha látták ott “tájékozódni”. De mit intézett Szabó Sándor 2014 óta a városért? A válasz egyszerű és tömör: Semmit.

Amikor újra meg újra megtámadják a kormány, aki ennek ellenére is, hogy több milliárd támogatást küld a városnak a működésre. A város pedig a kormányzati támogatásoknak köszönhetően másfélszeresére növelni tudja tartani a szociális támogatásokat a nyugdíjasoknak és az iskolát kezdőknek, nyitva tudja tartani a sportlétesítményeit, fel tudja kapcsolni a közvilágítását, fejleszteni tudja az intézményeit, utcáit, köztereit. Szóval nekik nem kell spórolniuk.

És a torony alatt a küszöbön ott állnak a házmesterek. Akik csiholják a vádakat, rágalmakat és terjesztik a hazugságaikat. Ez a stílus a velünk élő Rákosi kor tankönyvi példája lehetne. Ne hagyjuk, hogy visszatérjenek azok az idők! Utóirat: Részvétem a Botka szavazóknak, mert becsapják őket.


Előző sztori

Ezek Magyarország nagy céljai 2023-ban

Következő sztori

Foghíjas csapattal nem volt esélye a Pick Szegednek a Barcelona ellen