Rajtaütöttek egy szegedi drogbandán, több mint fél mázsa kábítószert foglaltak le a rendőrök

A police.hu beszámolója szerint a rendőrség február 22-én egyszerre, egy időben 12 helyszínen tartott akciót, egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi csapat tagjait fogták el, majd tartottak náluk kutatásokat. Többségében szegedi ingatlanokat vizsgáltak át, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakást ellenőriztek.

A rajtaütés során több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból. A hagyományosnak számító kábítószerek – mint az indiaikender-növény, a kokain és az amfetamin – mellett, a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amik a kannabiszfeldolgozás egyéb végtermékei. Ezenkívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is.

Az akcióval a rendőrség több mint 41 ezer adag, legkevesebb 143 millió forint feketepiaci értékű kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A nyolc férfitől lefoglaltak 10,5 millió forint készpénzt, nagy értékű karórákat, két autót, valamint több millió forintnyi kriptovalutát is.

A bűnbanda tagjait – akik közül a legfiatalabb 25, a legidősebb 48 éves és mindegyikük szegedi lakos – jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelemének gyanúja miatt őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

Előző sztori

Háromnapos üléssel veszi kezdetét az Országgyűlés tavaszi ülésszaka

Következő sztori

A CIA bevonásával folytatnak lejárató kampányt az Orbán-kormány ellen