Sport

Pikáns meccs lesz: Vukmir először tér vissza Szegedre a viharos távozása óta

Pikáns meccs lesz: Vukmir először tér vissza Szegedre a viharos távozása óta

2023. február 27., hétfő
Pikáns meccs lesz: Vukmir először tér vissza Szegedre a viharos távozása óta

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia hétfőn 19 órakor a korábbi szegedi tréner, Dragan Vukmir által vezetett BFC Siófokot fogadja a Szent Gellért Fórumban a labdarúgó NB II. 25. fordulójában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A táblázat hatodik helyén álló kék-feketék feledtetnék a múlt heti, Dorog elleni vereségüket egy legutóbbihoz hasonló, hazai győzelemmel a tizenötödik helyezett Balaton-partiak ellen.

– Az elmúlt hetek eredményei nem úgy alakultak, ahogy elterveztük, így két lábbal a földön kell maradnunk. Természetesen nem szabad elfelednünk, hogy korábban milyen sikereket értünk el, hiszen annak köszönhetően állunk a tabella elején. Továbbra is hiszek a játékosokban, többször is bizonyították már, hogy képesek remek játékkal megörvendeztetni a szurkolóinkat. Látni kell azonban, hogy ez a bajnokság rendkívül kiegyenlített. A Diósgyőr és az MTK kimagaslik, de a többi csapat hasonló játékerőt képvisel, így a helyezéstől függetlenül bárki legyőzhet bárkit. Mi mindig a győzelemért lépünk pályára. A Siófok ellen azt várom, hogy a játékosok a korábban látott színvonalon teljesítsenek, és nagyobb önbizalommal futballozzanak, mint legutóbb. Minden mérkőzésen be kell bizonyítanunk, hogy ott van a helyünk az élbolyban, nem kényelmesedhetünk el – nyilatkozta a klub honlapjának a szegediek vezetőedzője, Alekszandar Sztevanovics.

Dragan Vukmir nem kívánt nyilatkozni a Szeged-Siófok meccs előtt (Fotó: Transfermarkt.com)

A mérkőzés különös pikantériával bír a siófoki vezetőedző személye miatt. Mint ismert, április elején nagy port kavart, amikor Dragan Vukmirt nevezték ki a Diósgyőri VTK vezetőedzőjének, ugyanis ezt megelőzően a feljutást érő második helyen álló DVTK menesztette posztjáról Kondás Elemért, míg Vukmir az akkor harmadik helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémiával bontott szerződést. Mindez egy héttel azután történt, hogy a Szeged 5-0-ra kiütötte idegenben a Diósgyőrt. Vukmir osztályváltással kapcsolatos “mesteri” terve végül füstbe ment: a Vasas mögött a Kecskemét jutott fel az élvonalba, megelőzve a DVTK-t és a Szegedet is.

A Szegedet cserben hagyó tréner később a Sportal.hu-nak beszélt a távozásának körülményeiről.

Az interjúban többek között elmondta, nem tart attól, hogy a váltás miatt problémás edzőnek titulálják a sportvezetők, mivel szerinte a játékosok is gyakran cserélnek csapatot.

https://streamable.com/xm4bsx

Dragan Vukmir irányításával a Diósgyőr 12 bajnoki meccsen 5 győzelem mellett 2 döntetlent és 5 vereséget könyvelhetett el. Az idei szezonban 5 meccsen vezette a miskolci együttest, majd a Pécs elleni kudarcot követően távozott a kispadról. A korábbi Fradi-játékos nem maradt sokáig csapat nélkül: a BFC Siófok január elején jelentette be, hogy szakmai igazgatónak nevezte ki.

https://szegedma.hu/2022/08/ennyi-volt-mar-nem-a-szegedet-cserben-hagyo-dragan-vukmir-a-diosgyor-edzoje

Kiemelt kép: BFC Siófok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.