Hírzóna

Petőfi nyomában címmel országos ismeretterjesztő online játék indult

Petőfi nyomában címmel országos ismeretterjesztő online játék indult

2023. február 25., szombat
Petőfi nyomában címmel országos ismeretterjesztő online játék indult

Petőfi nyomában címmel országos ismeretterjesztő online játékot indított a költő születésének 200. évfordulója alkalmából a kecskeméti Katona József Könyvtár és a Kecskemétfilm Kft. a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatásával.

Bujdosóné Dani Erzsébet, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója az MTI-nek elmondta: a könyvtár munkatársai végezték a kutatómunkát, majd állították össze a feladatokat. A Kecskemétfilm Kft. a grafikai elemek elkészítésével járult hozzá a minőségi végeredményhez, a Petőfi Irodalmi Múzeum pedig a pénzügyi forrást biztosította a szakmai munkához a közös projektben.

Az online játék Petőfi Sándor életművéből válogatott ismert és kevésbé ismert verseken keresztül mutatja be a költő egyes életszakaszait, bejárva ezzel a Kárpát-medence azon településeit, ahol a lírikus dokumentálhatóan verset írt.

A napjainkban is jelentős Petőfi-kultusz szemléltetésére a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt érdekes és szórakoztató, de olykor igazi kihívást jelentő kvízbe néhány, a költő halála utáni időhöz kapcsolódó feladat is bekerült - tette hozzá.

A játékban Petőfi rajzolt alakja egy térképen várja látogatóit. A feltüntetett települések jelölésére kattintva válik láthatóvá az ott írt költemények közül kiválasztott mű, illetve a hozzá kapcsolódó feladat vagy információ. A kvízben folyamatosan, Petőfi vándorlásának kronológiájában vagy tetszőleges sorrendben is lehet haladni, és bármikor megszakítható, mert az addig elért eredményeket automatikusan mentik.

A játékban a regisztrációt követően az általános iskola felsőbb osztályainak tanulóitól kezdődően bárki részt vehet korosztálytól függetlenül. A kvíz kiválóan alkalmas az oktatás színesítésére, kiegészítésére - fogalmazott az intézményvezető.

A Petőfi nyomában nyereményjátékkal egybekötött vetélkedő 2023. június 30-ig tart, és ahttps://petofi200.kjmk.hu/linkre kattintva indítható el.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.