Öt új tűzoltó érkezett Csongrád-Csanád vármegyébe

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly ősszel kezdte meg a képzést öt újonc tűzoltó, ma reggel pedig átvették a parancsukat a katasztrófavédelem vármegyei igazgatójától. Az ötből négyen Szegeden szolgálnak majd, egy valaki pedig Hódmezővásárhelyen.

Az öt fiatal hivatása most indul. Mind egyetértenek abban, hogy a tanulási időszak kezdődik el a számukra. Csikota Roland, Kovács Gergely, Meszes István, Szkenderovics Ádám és Táborosi Mihály hivatásként tekintenek a tűzoltók életére.

A Katasztrófavédelem az öt új tűzoltóról a következőket írja:

  • A huszonnégy éves Csikota Roland Makón él, de Szegeden fog szolgálni. Eleinte a rendőri pályán gondolkodott, de végül úgy érezte, mégis a tűzoltók élete áll hozzá közelebb. A döntést akkor hozta meg, amikor nyári gyakorlatokra járt a makói tűzoltókhoz. Mindig is sokat sportolt, korábban kézilabdázott, most futballozik, röplabdázik. 
  • A szentesi Kovács Gergely nős, hét hónapos babáját neveli feleségével. Közösségi szolgálaton keresztül találkozott a tűzoltókkal, sőt, korábbi munkahelyi vezetője is tűzoltó, így volt már kötődés a szervezet iránt.
  • A makói Meszes István először a honvédséghez akart csatlakozni, végül a tűzoltókhoz jelentkezett. Elektronikával foglalkozott, mielőtt beadta önéletrajzát a szervezethez.
  • A húszéves Szkenderovics Ádámnak pedig a munka világa is újdonság lesz az életében, nem csak a tűzoltói hivatás.
  • Táborosi Mihály a sándorfalvi önkéntes tűzoltók közül lett hivatásos tűzoltó.

Fotó: Molnár Krisztina/Csongrád-Csanád VMKI 

Előző sztori

Szegedi korcsolyázó is tagja a bronzérmes férfi gyorsváltónak

Következő sztori

Akár másfél milliárd forintot is elérheti a hétvégi viharkár