Orbán Viktor: Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az uniós kormányfők üléséről számolt be videoüzenetében Orbán Viktor. A miniszterelnök kifejtette: ma hajnali háromkor ért véget az európai miniszterelnökök tanácskozása. Azért tartott ilyen sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk – tette hozzá. 

A kormányfő elmondta: 

a nyomás nő, lassan elviselhetetlenné válik, immár a nyugati országok számára is. Nem lehet tovább elodázni, szembe kellett nézni a helyzettel, és világosan ki kellett mondani, hogy Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell. 

Ebben a tagállamok egyet is értettek a miniszterelnök szerint, aki hozzátette: a kérdés most már csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik-e hogy azonnal cselekedni kell. Például 

a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni, illetve támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek és megerősítsék határvédelmüket.  Ezen múlik Európa jövője

  – jelentette ki Orbán Viktor.

Előző sztori

Közös séta és ingyenes szűrővizsgálat Szegeden, a rákellenes világnap alkalmából

Következő sztori

Több mint húszezer áldozata van a földrengésnek Törökországban