Politika

"Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!"

"Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!"

2023. február 3., péntek
"Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!"

"Kötelességünk biztosítani, hogy Európa továbbra is a biztonság tere maradjon azok számára, akiknek erre szükségük van, de tény, hogy a menedékjogot kérők többsége nem szorul védelemre."

Ha fenti mondatot valamelyik magyar politikus, pláne Orbán Viktor miniszterelnök mondta volna, a baloldali politikusok sorszámot tépnének a kamerák előtt, hogy nyilatkozhassanak.

"Válaszul a jelentősen fokozódó migrációs nyomásra, Európa érdeke az erős külső határok biztosítása."

Egy ilyen mondatért már a teljes európai baloldal elítélő nyilatkozatok sorát küldené szerteszét, sőt még a különböző jogállamisági és minden más, az országot sújtó szankciót sürgetnének. Leghangosabban a az Európai Parlamentben tevékenykedő baloldali politikusok.

Csakhogy a hír így folytatódik:

jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

Igen, ezek a kijelentések ott hangzottak el, ahol ezidáig az ilyen mondatokat kimondó politikusokat mindenfle szélsőséges idegengyűlölőnek hordták le.

A jövő heti, soron kívüli európai uniós csúcstalálkozó témájával, a migrációs kihívásokkal foglalkozó EP-vitán Ursula von der Leyen hangoztatta: az Európai Unió képes megerősíteni a határigazgatási képességeket,

támogatni tudja a vonatkozó infrastruktúra létrehozását, és berendezéseket - például drónokat, radart és egyéb megfigyelési eszközöket - tud biztosítani a tagállami hatóságok részére.

Az EB elnök azt is elmondta, hogy hatékonyabbá kell tenni az uniós tartózkodásra nem jogosultak visszaküldésének rendszerét egyebek között azáltal, hogy bármely tagállamban hozott kiutasítási határozatnak minden tagországban érvényesnek kell lennie.

Ursula von der Leyen mondatai is épp elég meglepőek, de Manfred Webernek erre is sikerült rárakni egy lapáttal:

„kivételes esetekben kerítésekre is szükség van. Ami kivételes eset, az lehetőség, és az EU-nak finanszírozni is kell tudnia.”

jelentette ki a Európai Néppárt frakcióvezetője.

A fenti mondatok mindegyike miatt, akár külön-külön, akár együtt, de már az elv és a gondolat miatt az elmúlt 7-8 évben Orbán Viktor, a magyar kormány mindenkori tagjai, az ezzel egyetértő magyar újságírók és az ilyen nézeket osztó magyarok-akik ráadásul többségben is vannak a következő jelzőket kapták a baloldalról:

  • szélsőséges
  • kirekesztő
  • idegengyűlölő
  • embertelen
  • rasszista
  • demagóg
  • szalonképtelen
  • ... stb

A magyar miniszterelnök közösségi oldalán egy elegáns posztban tökéletes üzenetet küldött a két uniós politikusnak:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.