Megalakult a Magyar Művészeti Akadémia szegedi munkacsoportja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A testület első, keddi ülésén Vesmás Pétert építészt választotta elnökké.

Kiss János, az MMA alelnöke az alakuló ülést követő sajtótájékoztatón felidézte, hogy a köztestület közgyűlése tavaly októberben döntött hét regionális munkacsoport létrehozásáról annak érdekében, hogy országhatártól függetlenül a magyarlakta területek művészeti-kulturális életében tovább erősítse aktív jelenlétét, segítse a helyi kapcsolatépítést. Hozzátette: a regionális munkabizottságok közül a szegedi az ötödik.

Richly Gábor, a MMA főtitkára kifejtette, a köztestület legfőbb feladata a kortárs magyar művészeti élet támogatása. Munkájában az MMA nem csupán csaknem háromszáz akadémikusának életművére, tapasztalatára támaszkodik, de bevonja ebbe több mint ezer köztestületi tagját, több száz ösztöndíjasát és együttműködő szakmai partnereit is.

Az MMA alakulásától kezdve törekedett az országos jelenlétre, igyekezett támogatni a helyi kezdeményezéseket, működése ennek ellenére Budapest-központú volt. A fővárosból ugyanakkor nem lehet úgy segíteni a művészeti kezdeményezéseket országszerte és a határon túl, mint a hét regionális központ révén – hangsúlyozta a főtitkár.

A szegedi bizottságnak hosszú ideje működik művészeti szakbizottsága, melynek a Szegeden dolgozó MMA-tagok szinte mindegyike aktív résztvevője, emellett a testület székháza folyamatosan otthont ad képzőművészeti kiállításoknak is – emelte ki Krisztin Tibor, az MTA Szegedi Területi Bizottságának elnöke.

(MTI)

Előző sztori

Megszűnik az orvosok kötelező kamarai tagsága

Következő sztori

Kigyulladt egy ház Szőregen