Közélet

Lezárják a Huszár Mátyás rakpartot szerdán

Lezárják a Huszár Mátyás rakpartot szerdán

2023. február 28., kedd
Lezárják a Huszár Mátyás rakpartot szerdán

A jelenlegi hidrológiai helyzetben a vízállás előrejelzésünk szerint szükségessé válik a szegedi Huszár Mátyás rakpart lezárása – közölte azATIVIZIG a honlapján.

A közlemény szerint a közúti forgalom korlátozásában illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kedden kihelyezi a rakparti parkolókban a megállni tilos táblákat, március 1-jén, szerdán 6 órától megállási tilalmat vezet be a parkoló autókra vonatkozóan.

A rakpart lezárásának időpontja: 2023. március 1. (szerda) 10 óra.

A zárlat időtartama a következő időszak csapadéktevékenységétől és az árhullám levonulásától függ. Az út lezárása nem jár együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. A Tisza folyó szegedi szakaszán az I. fok életbe léptetése 650 centiméteres vízszint esetén történik, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó – olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.