Fejlődik a Homokhátság: korszerűsítették a mórahalmi szennyvízcsatorna-hálózatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintos beruházással korszerűsítették a mórahalmi csatornahálózatot, a fejlesztésnek köszönhetően csökken a szennyvíztisztító-telep terhelése – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az élővizek és a felszín alatti vízkészlet tisztaságát megóvó beruházás költségeiből 204,8 millió forintot fedezett uniós és hazai támogatás, 87,8 millió forintot pedig a Csongrád-Csanád vármegyei kisváros önkormányzata teremtett elő.

A fejlesztés előkészítéseként az önkormányzat az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt.-vel együttműködve elvégezte a szennyvízhálózat állapotfelmérését. Megállapították, hogy hat utcában szükséges hálózat-rekonstrukció.

A beruházás kivitelezője – a mórahalmi székhelyű RMB-Transz Kft. – mintegy 2,5 kilométer hosszan végezte el a vezetékek felújítását. A fejlesztésnek köszönhetően sikerült megszüntetni a talajvíz és esővíz beszivárgását. Az “idegenvíz” kizárásával megfelelő szintre csökkent ezen utcákból a városi szennyvíztisztító-telepre érkező terhelés – áll a közleményben.

MTI

Előző sztori

Mihálffy Béla: örülök, hogy a kormány továbbra is kitart a szegediek mellett

Következő sztori

Ismét fájó vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA