Sport

Kikapott Dániában az OTP Bank-Pick Szeged

Kikapott Dániában az OTP Bank-Pick Szeged

2023. február 9., csütörtök
Kikapott Dániában az OTP Bank-Pick Szeged

Az OTP Bank-Pick Szeged 33-27-re kikapott a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön.

A hazaiak keretéből Mikkel Hansen és Buster Juul-Lassen, a vendégektől Bodó Richárd és Luka Stepancic hiányzott. A meccs első negyedében felváltva vezettek a csapatok (6-6), a szegediek csak egy lövést rontottak, majd több mint másfél percig kettős emberelőnyben kézilabdázhattak és elléptek 8-6-ra. Innentől kezdve egyre többet hibáztak a vendégek, egyre több volt az eladott labda, ezt kihasználva a jól védekező Aalborg egy 6-1-es sorozattal elhúzott, a szünetben pedig 15-11-re vezetett.

A magyar bajnoki címvédő a második félidő elején sem tudott olyan összeszedetten teljesíteni, mint a meccs első harmadában, így a dánok egy újabb 4-1-es szériával tovább növelték előnyüket (20-14). A találkozó utolsó negyedében már nem volt kérdés a győztes kiléte, a Szeged csökkenteni sem tudta hátrányát, és a nyitó húsz percben látottakhoz képest meglepően sima vereséget szenvedett.

A vendégeknél Sebastian Frimmel hét, Bánhidi Bence és Bogdan Radivojevic négy-négy góllal, Mikler Roland hét, Mirko Alilovic két védéssel zárt. A túloldalon a mezőny legjobbjának megválasztott Sebastian Barthold nyolc találattal, Mikael Aggefors kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két együttes tizedik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett negyedszer győzött az Aalborg.

A négy győzelemmel és hét vereséggel csoportja hatodik helyén álló Szeged egy hét múlva a német THW Kielt fogadja. A hét sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel rendelkező - csoportjában második helyezett - Veszprém szintén jövő csütörtökön a német SC Magdeburg vendége lesz a BL csoportkörében. Az egyenes kieséses szakaszba az első hat helyezett jut.

Aalborg Handbold (dán)–OTP Bank-Pick Szeged 33–27 (15–11)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 11. forduló. Aalborg, Sparekassen Danmark Arena, 5020 néző.Vezette:Mazeika, Gatelis (litvánok).
Aalborg Handbold:Aggefors – Björnsen 5, Hoxer 3, Claar 5, Antonsen 2, Pálmarsson 1, Barthold 8/1.Csere:Gade (kapus), Möllgaard 1, Sandell 5, J. Nielsen 1, B. Jakobsen, Vaever 1/1, Klöve 1.Vezetőedző:Stefan Madsen.
OTP Bank-Pick Szeged:Alilovic – Sostaric 2, Tönnesen 1, Mackovsek 1, Bánhidi 4, Frimmel 7/2, Bombac.Csere:Mikler (kapus), Szita 3, Gaber 1, Rosta, Garciandía 3, Martins 1, Radivojevics 4/4.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Hétméteres:3/2, ill. 7/6.
Kiállítás:8, ill. 8 perc.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.