Kijutott a női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságra

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Miskolc, 2023. február 12. A gyõztes magyar csapat játékosai a nõi kosárlabda Európa-bajnoki selejtezõ 6. fordulójában játszot Magyarország-Románia mérkõzés végén Miskolcon 2023. február 12-én. A magyar válogatott 74-58-ra legyõzte Romániát, ezzel kijutott a júniusi Eb-re. MTI/Vajda János

A magyar női kosárlabda-válogatott 74-58-ra legyőzte Romániát vasárnap Miskolcon az Európa-bajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, ezzel kijutott a júniusi Eb-re.

A nemzeti csapat csütörtökön 89-49-re legyőzte Izlandot ugyancsak a DVTK Arénában, ezzel tovább javította esélyeit az Eb-részvételre. A kvalifikáció zárásán már csak a sereghajtó Románia ellen kellett megszerezni a két pontot, azaz hozni a papírformát, ugyanis novemberben a magyarok 99-40-re győztek Temesváron.

A női válogatott történetének második miskolci tétmeccsén a magyarok annak a tudatában léptek pályára, hogy bármilyen különbséggel le kell győzniük a románokat, mivel utóbbiak szinte biztosan negyedikként zárnak, ennélfogva kiesnek az egymás elleni eredményeket tekintve. Siker esetén a hazaiak a csoportmásodikok különversenyében 2/2-es mutatóval és +82-es pontkülönbséggel álltak volna, ez pedig minden emberi számítás szerint elegendő az Európa-bajnoki részvételhez.

Ugyan a vártnál nehezebben alakult kiharcolni a győzelmet, mivel a románok többször is feljöttek a hátrányukból, négy győzelemmel és két vereséggel zárták szereplésüket a C csoport második helyén, és a többi eredmény kedvező alakulása folytán eldőlt, hogy utazhatnak a szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-re, melyet június 15. és 25. között rendeznek meg.

(MTI)

Előző sztori

A fagyos éjszaka, de a napsütés is marad

Következő sztori

A vártnál többen adtak vért a héten