Két hónap alatt több ezer határsértőt fogtak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még csak két hónap telt el az évből, de máris több mint 15 ezer határsértőt és közel kétszáz embercsempészt fogtak el a magyar határon – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtancásadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi arról beszélt, a téli időszakban jellemzően csökkeni szokott az illegális bevándorlók száma, idén azonban ez nem így történt, ez pedig véleménye szerint az enyhe időjárás miatt lehetett így.

Hozzátette, a görög és az olasz tengeri útvonalakon volt érezhető visszaesés, de most már ott is erősödik a nyomás, de a balkáni és a tengeri útvonalak is aktivizálódtak, aminek 2015 után tavaly volt a csúcspontja.

A főtanácsadó szerint a határ közelében iráni, iraki, afgán és időnként szír bűnöző csoportok küzdenek egymással az általuk kedvezőnek tartott határszakaszok “uralmáért”, gyakran lőfegyvereket is bevetnek, sebesültek és halottak is vannak.

Úgy fogalmazott: minden ok megvan annak a határőrzeti, migrációs politikai tevékenységnek a folytatására, amit 2015 óta következetesen végez a magyar kormány.

(MTI)

Előző sztori

Kocsis Máté: elkötelezettek vagyunk a béke mellett

Következő sztori

Megjelentek a vármegye- és országbérletek részletei