Illegális bevándorlás

Két hónap alatt több ezer határsértőt fogtak

Két hónap alatt több ezer határsértőt fogtak

2023. február 26., vasárnap
Két hónap alatt több ezer határsértőt fogtak

Még csak két hónap telt el az évből, de máris több mint 15 ezer határsértőt és közel kétszáz embercsempészt fogtak el a magyar határon - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtancásadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi arról beszélt, a téli időszakban jellemzően csökkeni szokott az illegális bevándorlók száma, idén azonban ez nem így történt, ez pedig véleménye szerint az enyhe időjárás miatt lehetett így.

Hozzátette, a görög és az olasz tengeri útvonalakon volt érezhető visszaesés, de most már ott is erősödik a nyomás, de a balkáni és a tengeri útvonalak is aktivizálódtak, aminek 2015 után tavaly volt a csúcspontja.

A főtanácsadó szerint a határ közelében iráni, iraki, afgán és időnként szír bűnöző csoportok küzdenek egymással az általuk kedvezőnek tartott határszakaszok "uralmáért", gyakran lőfegyvereket is bevetnek, sebesültek és halottak is vannak.

Úgy fogalmazott: minden ok megvan annak a határőrzeti, migrációs politikai tevékenységnek a folytatására, amit 2015 óta következetesen végez a magyar kormány.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.