Illegális bevándorlás

Ismét migránsokkal teli autó balesetezett Mórahalomnál

Ismét migránsokkal teli autó balesetezett Mórahalomnál

2023. február 10., péntek
Ismét migránsokkal teli autó balesetezett Mórahalomnál

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. február 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 85 határsértőt tartóztattak fel és 76 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 1 esetben 11 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 4 esetben összesen 64 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök 1 esetben 6 határsértőt tartóztattak fel Ócsa közigazgatási területén.

Budapest területén a rendőrök 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, szír, szomáliai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben, Csongrád-Csanád vármegyében 3 esetben a rendőrök összesen 76 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Cseh-magyar közös ellenőrzésben részt vevő rendőrök február 9-én 01 óra 25 perckor az 55-ös számú főúton, Mórahalom közigazgatási területén ellenőrizni akartak egy lengyel honosságú gépkocsit, amely azonban a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. Az autót, egy georgiai állampolgár vezette, aki a járművével egy körforgalomban az úttestről lesodródott és az oldalára borulva állt meg. A sofőrt a helyszínen elfogták, a járműben utasként 8 fő szíriai férfi tartózkodott, akik közül a balesetben 1 fő könnyű sérülést szenvedett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján, az M5-ös autópályán, Ócsa közigazgatási területén február 9-én 8 óra 58 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vonták egy német honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy osztrák férfit. A járműben 11 illegális migráns utazott, akik szír, tunéziai és szomáliai állampolgárnak vallották magukat.

Mindkét esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.