Baleset

Hét évet kapott a szőregi gázoló

Hét évet kapott a szőregi gázoló

2023. február 3., péntek
Hét évet kapott a szőregi gázoló

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék egy férfit, aki 2019-ben - miután kábítószert és alkoholt fogyasztott - halálra gázolt egy nőt, majd továbbhajtott - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Horváth-Tóth Imola közölte, a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság, és a szabadságvesztés mellett végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. március 30. röviddel éjfél előtt személygépkocsival Szeged-Szőreg lakott területén belül a városból kifelé tartott. Ittas volt, és korábban kábítószert is fogyasztott, ezért későn vette észre az egyik ház előtt, az úton parkoló járművet és a mellette várakozó nőt. A megengedettnél gyorsabban hajtó vádlott járművével nekiütközött a parkoló autó bal oldalának, és elsodorta a sértettet.

A balesetet követően férfi nem állt meg a helyszínen, a sértettnek nem próbált meg segítséget nyújtani, hanem hazahajtott, ahol megkísérelte elrejteni az ütközés során megrongálódott autóját. A balesetet szenvedő nő a helyszínen meghalt.

Vádat emeltek a szőregi gázolás ügyében

A sofőr bedrogozva, ittasan gázolt el egy fiatal nőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.