Gulyás Gergely: minden magyar felelős minden magyarért

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy amikor az alkotmány szintjén a politikában és egymás közt is az egységes magyar nemzetről beszélünk, akkor az valóban azt jelenti, hogy minden magyar felelős minden magyarért függetlenül attól, hogy ki hol él a világon – mondta szerdán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen, ahol a Rákóczi Táborba érkező kárpátaljai diákokat és tanáraikat köszöntötte.

Hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban mindent megtettek annak érdekében, hogy amivel csak lehet, segítsék a Kárpátalján élő embereket. Kiemelte: elítélték és elítélik az orosz agressziót és humanitárius segítséget nyújtanak Kárpátaljának és Ukrajna egészének. Emellett pénzügyi támogatást is adnak az ukrán állam működéséhez, valamint mindenkit befogadtak, aki menekültként Magyarországra érkezett vagy azon keresztül ment tovább Európa más országaiba.

A miniszter úgy fogalmazott: nagyra becsülik Ukrajna saját területének védelmében folytatott hősies küzdelmét, ugyanakkor a magyar érdek az, hogy a kárpátaljai magyarságot ebből a legkevesebb negatívum érje. Emiatt Magyarország nem szállít fegyvereket, hiszen azt csak Kárpátalján keresztül lehetne megtenni, ami azzal a veszéllyel járna, hogy Kárpátalja is a célpontok közé kerül.

Gulyás Gergely köszöntőjében hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy mindenki tegyen meg mindent a következő időszakban azért itt az anyaországban, hogy a kárpátaljai magyarságnak segíteni tudjunk. Hozzátette, a táborozók és a kárpátaljai magyarság mellett állnak mindaddig, amíg tart a háború, és azt követően is szeretnének segíteni abban, hogy javuljanak az életkörülményeik.

MTI

Előző sztori

Kegyetlenül lesújtott az MLSZ: 4 meccses eltiltást kapott a Szeged-Csanád GA játékosa

Következő sztori

Pénteken drágul a benzin