Sport

Foghíjas csapattal nem volt esélye a Pick Szegednek a Barcelona ellen

Foghíjas csapattal nem volt esélye a Pick Szegednek a Barcelona ellen

2023. február 22., szerda
Foghíjas csapattal nem volt esélye a Pick Szegednek a Barcelona ellen

Nem a legjobb előjelekkel készült utolsó idegenbeli csoportmérkőzésére az OTP Bank-Pick Szeged. Három sérült, Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Matej Gaber már el sem indult Szegedről, Mirko Alilovic ugyan eljött Barcelonába, de belázasodott, így a meccsre ugyan benevezték, de a bemelegítésnél sem a pályán, sem a kispadon nem volt ott. A Barca úgy készülhettek a meccsre, hogyha nyernek, akkor egészen biztosan megnyerik a csoportot. A Picknek az ötödik hely még elérhető volt, de reális esély erre csak a győzelemmel lehetett.

Alustiza Garciandia honfitérsaival beszélgetett a meccs előtt (Fotók: twitter.com/FCBhandbol)

Egy-egy elhibázott támadás után Dika Mem kezdte meg a gólgyártást. A Barca francia klasszisa szépen belepakolt a közösbe, az első hat gólból hármat vállalt, mellette a jövőre a Veszprémet erősítő Ludovic Fabregas kétszer talált be. Szegedi oldalon ugyan mindent megtettek azért, hogy ne rohanjon át rajtuk a Barca, bátran próbálkoztak lövéssel, és védekezésben próbálták tartani a lépést. Borut Mackovsek és Bogdan Radivojevic tudott duplázni az első negyedórában, Rosta Miklós egyszer talált a kapuba, de a hazaiak ekkor már tizenegynél jártak. (15. perc: 11-5)

Sem Juan Carlos Pastor, sem a csapat nem volt könnyű helyzetben a Barcelona ellen (Fotók: twitter.com/FCBhandbol)

Amikor a félidő felénél közel öt perces gólcsendet tartottak a csapatok, aminek érthetően nem örül a Carlos Ortega és a Barca edzője kikérte első idejét. A csapat pedig a tanácsaival visszatérve a pályára négy perc alatt csinált egy 4-1-es szériát. A félidő legszebb gólja viszont pont ezután született és az szegedi volt, Rosta Miklós estében cunderezett a kapuba. Hiába harcolt, küzdött a Pick Szeged, nem tudta megfékezni a katalánokat, így a 28. perc közepén már Biescas Soler góljával már tíz volt közte, és ez meg is maradt a két csapat között a félidőre. (I. félidő: 20-10)

Perez de Vargas bravúrjai is kellettek, a Barca fölényéhez (Fotók: twitter.com/FCBhandbol)

A küzdelmet és a harciasságot a második játékrészben is dicsérni lehetett, ez azonban arra volt elég, hogy ne nőjön a különbség. Ez az első 10 percben működött is, akkor azonban Dika Meme és Ludovic Fabregas ismét megrázta a magát, és hirtelen tizenháromra ugrott a hazai előny. Jött Juan Carlos Pastor időkérése, ami lendületet adott a csapatnak, és visszajöttek tíz gólra, sőt az 53. percben már kilenc volt a különbség. A végén már egyik csapat sem szeretett volna "csodát" csinálni, így felváltva estek a gólok, aminek a végén megnarad a szünetben kialakult tíz gólos hazai előny. A kékeknek sok esélye nem volt négy alapemberük nélkül a győzelemre, de a küzdeni akarásukat dicsérni kell. (Vége: 35-25)

A szegediek vereségükkel visszacsúsztak a tabella 6. helyére, ahhoz, hogy előrelépjenek, már nem elég nyerniük a Nantes elleni, jövő heti szegedi mérkőzésen, de az Aalborgnak is ki kell kapnia Celjében. A Barca viszont győzelmével megnyerte a csoportot.

Barca (spanyol)–OTP Bank-Pick Szeged 35–25 (20–10) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 13. forduló. Barcelona, Palau Blaugrana, 3000 néző. Vezette: Horacek, Novotny (csehek). 
Barca: G. Pérez de Vargas – B. Janc 5, D. Mem 5, Cindric 1, Fabregas 5, N’guessan 2, Wanne 1. Csere: Carlsbogard 3, Makuc 3, Richardson 2/1, Frade, Valera 2, Soler 4, T. Petrus, A. Gómez 2. Vezetőedző: Carlos Ortega. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 2, Stepancic, Garciandía 3, Mackovsek 2, Frimmel 2/1, Bombac. Csere: Rosta 5, Tönnesen, Szita 2, Martins 2, Sostaric 3, Blonz 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 1/1, ill. 1/1. 
Kiállítás: 2, ill. 0 perc. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.