Félelmeiket is elégetnék a szegediek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megjelent a Dugonics téren egy szalmabáb, melyre cetlik sokasága került fel. Február utolsó hétvégéjén ugyanis Szegeden is elűzik a telet.

Mohácson még a nagyböjti szezon kezdete előtt, Szegeden azonban bőven az első nagyböjti héten űzik el a telet. A Szent István téri ünnepség népszerűsítéseként egy máglyára ítélt szalmambábút állítottak fel az egyetem rektori épülete előtt.

A népviseletbe öltözött báb mostanra tele van cetlikkel, melyekre a télűzés gyanánt kívánságaikat írták fel az arrajárók, illetve olyan dolgokat, amelyektől szívesen megszabadulnának. Az egyik cetli írója például azt kívánja, hogy ne féljen többé.

Az utóbbi napokban ugyan kora tavaszi időjárásban van részünk, ám épp a hétvégére válik hideggé és esőssé, ez pedig a meteorológiai hét első napjaiban is kitart a jelek szerint. A csillagászati tavasz ugyanakkor csak március 21-én kezdődik el, így csak a népi bölcsességben bízhatunk: ami késik, nem múlik.

Előző sztori

Árokba csapódott, majd többször megpördült egy gépkocsi az M5-ösön Szeged felé

Következő sztori

Németh Szilárd: egész Európában Magyarországon a legalacsonyabb a háztartási áram és gáz ára