Farsangi legenda volt, az újságírók tényként kezelték

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Arany János Általános Iskola tanulói farsang apropóján egyfajta ,,csínyt” találtak ki. Annyira jól sikerült, hogy az egyik szegedi hírportál tényként is kezelte – erről pedig maga a rendőrség számolt be a honlapján.

Mint ahogy azt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság írja, a szeged365.hu hírportál arról számolt be február 18-án, hogy a Szegedi Arany János Általános Iskolában egy fekete ruhás és maszkos, nagy fekete műkörmöket viselő férfi zaklatta a kisdiákokat. Az eseményekről meg nem nevezett forrásokra hivatkozással írtak.

Ezzel szemben a rendőrség – akik végül a valós eseményeket a szülők, a pedagógusok és a gyermekek elmondása alapján állapították meg a valós történteket – azt írja, hogy 2023. február 15-én az iskola udvarán játszó fiatalok egy kopaszodó, elhanyagolt ruhában lévő, szatyrokat cipelő férfira lettek figyelmesek, aki az iskola kerítésén kívül tartózkodott, de nézte az iskola udvarán játszó gyerekeket. A pedagógusok ezt észlelték, és elküldték a kerítéstől a diákokat. A férfi ezután tovább haladt, nem szólt a gyerekekhez és nem is került velük kapcsolatba. Ugyanezt a személyt látták a gyerekek másnap is, de ő akkor sem szólt, nem ment be az udvarra és meg sem kísérelte azt.

A gyerekek, akik a farsangi időszakot élték, megbeszélték egymás között a történteket, bővítették és színezték az eseményt.

A hírportál állításaival ellentétben a valóság tehát az, hogy a Szegedi Arany János Általános Iskola udvarára nem ment be egy „fekete ruhás és maszkos, nagy fekete műkörmöket viselő férfi”, és nem zaklatta az ott tanuló kisdiákokat – írja a rendőr-főkapitányság. Egyúttal arra kérik a médiatartalom-szolgáltatókat, hogy felelősségteljesen éljenek a nyilvánosság számukra biztosított eszközeivel.

Előző sztori

Kedden is megdőlt a napi országos melegrekord

Következő sztori

Novák Katalin az amerikai elnökkel találkozik