Balhé

Farsangi legenda volt, az újságírók tényként kezelték

Farsangi legenda volt, az újságírók tényként kezelték

2023. február 22., szerda
Farsangi legenda volt, az újságírók tényként kezelték

A szegedi Arany János Általános Iskola tanulói farsang apropóján egyfajta ,,csínyt" találtak ki. Annyira jól sikerült, hogy az egyik szegedi hírportál tényként is kezelte - erről pedig maga a rendőrség számolt be a honlapján.

Mint ahogy azt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság írja, a szeged365.hu hírportál arról számolt be február 18-án, hogy a Szegedi Arany János Általános Iskolában egy fekete ruhás és maszkos, nagy fekete műkörmöket viselő férfi zaklatta a kisdiákokat. Az eseményekről meg nem nevezett forrásokra hivatkozással írtak.

Ezzel szemben a rendőrség - akik végül a valós eseményeket a szülők, a pedagógusok és a gyermekek elmondása alapján állapították meg a valós történteket - azt írja, hogy 2023. február 15-én az iskola udvarán játszó fiatalok egy kopaszodó, elhanyagolt ruhában lévő, szatyrokat cipelő férfira lettek figyelmesek, aki az iskola kerítésén kívül tartózkodott, de nézte az iskola udvarán játszó gyerekeket. A pedagógusok ezt észlelték, és elküldték a kerítéstől a diákokat. A férfi ezután tovább haladt, nem szólt a gyerekekhez és nem is került velük kapcsolatba. Ugyanezt a személyt látták a gyerekek másnap is, de ő akkor sem szólt, nem ment be az udvarra és meg sem kísérelte azt.

A gyerekek, akik a farsangi időszakot élték, megbeszélték egymás között a történteket, bővítették és színezték az eseményt.

A hírportál állításaival ellentétben a valóság tehát az, hogy a Szegedi Arany János Általános Iskola udvarára nem ment be egy „fekete ruhás és maszkos, nagy fekete műkörmöket viselő férfi”, és nem zaklatta az ott tanuló kisdiákokat - írja a rendőr-főkapitányság. Egyúttal arra kérik a médiatartalom-szolgáltatókat, hogy felelősségteljesen éljenek a nyilvánosság számukra biztosított eszközeivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.