Krimi

Egy évre elég potencianövelőt akartak átcsempészni Röszkénél

Egy évre elég potencianövelőt akartak átcsempészni Röszkénél

2023. február 14., kedd
Egy évre elég potencianövelőt akartak átcsempészni Röszkénél

420 tasak potencianövelőt próbált meg átcsempészni a röszkei határon egy koszovói férfi, a Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

A vádirat szerint 2023. január 15-én kora reggel Szerbia felől jelentkezett belépésre Röszkénél a vádlott. A bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésre a vádlott nemleges választ adott, melyet követően az elrendelt vámvizsgálat során a vámosok a csomagtartóban elrejtve megtaláltak és lefoglaltak 60 doboz, mindösszesen 420 csomag szildenafil hatóanyagtartamú potencianövelő készítményt.

A lefoglalt szildenafil hatóanyagtartamú gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, mennyiségük a javasolt napi egy csomaggal számolva egy személy számára indokolatlannak, kereskedelmi mennyiségnek minősülnek, melyre engedélye a vádlottnak nem volt.

Az ügyészség a vádlottat gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.