Sport

Az elsőosztályban kikapott, a másodban simán nyert a Vidux-Szegedi RSE

Az elsőosztályban kikapott, a másodban simán nyert a Vidux-Szegedi RSE

2023. február 6., hétfő
Az elsőosztályban kikapott, a másodban simán nyert a Vidux-Szegedi RSE

Szoros, kiélezett küzdelemben kapott ki az NB I-ben a Dág KSE ellen a Vidux-Szeged RSE. Az NB II-ben ugyanakkor veretlen a röplabda-csapat.

Az NB I-es mérkőzésre való felkészülést több betegség is nehezítette - derül ki a csapat közleményéből. Az első két szettben bár fej-fej melletti küzdelem folyt az első ponttól kezdve, az izgalmas végjátékokban az ellenfélnek sikerült felülkerekednie. Mindkét csapat hasonló játékerőt képviselt, így a harmadik játszma annyiban változott, hogy a szegediek zsebelhették be a győzelmet.

A nézők ezen a ponton reménykedhettek abban, hogy egy kisebb bravúrral a hazaiak megfordíthatják az állást, és 3:2-re megnyerhetik a mérkőzést. Azonban a Dág játékosai határozottabbnak bizonyultak, amivel végül 3:1-re sikerült győzelmet aratniuk.

Ezen szemben a szegediek továbbra is veretlenek az NB II-ben, a tabella első helyét magabiztosan, óriási előnnyel tartják. Itt ellenfelük a Szolnoki Sportcentrum volt, akik jelenleg a harmadik helyen szerepelnek.

Már a kezdetektől számítottak rá a szegediek, hogy ez egy kiélezett mérkőzés lesz, így ehhez mérten is készültek. Ugyan magabiztosan nyertek, de fontos volt, hogy kiegyensúlyozottan és fegyelmezetten játszanak, hiszen a Szolnok csapata könnyen fordíthatott volna az álláson, ha nem elég koncentráltak a lányok a játék minden elemében. A Vidux-Szegedi RSE 15 győzelemmel áll a tabella élén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.