Egyetem

A nem egyetemisták is tanulhatnak a Bölcsész Szabadegyetemen

A nem egyetemisták is tanulhatnak a Bölcsész Szabadegyetemen

2023. február 7., kedd
A nem egyetemisták is tanulhatnak a Bölcsész Szabadegyetemen

Idén is rendeznek Szabadegyetet az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, idén 39 előadással várják az érdeklődőket - azokat is, akik nem egyetemi polgárok - írja a kar sajtóközleményében.

A detektívregények története, a Shakespeare-kutatás részletei, a régészet alapjai, a bor kultúrtörténete – csak néhány téma a Bölcsész Szabadegyetem idei kínálatából. Az érdeklődők témakörökre bontva vehetik sorra a kurzusokat: így a művészettörténet, az irodalom és a nyelvészet, a történelem és a régészet, a néprajz és a vallástudomány területéről, de még nyelvi kurzusok és idegen nyelvű kurzusok közül is válogathatnak. Utóbbiak igen egyedi lehetőségnek számítanak, tekintve, hogy finnül vagy épp portugálul a nyelvtanfolyamok hétköznapi árának töredékéért tanulhatnak a szabadegyetemisták. Az órákat mindemellett azok az oktatók tartják, akiket már évek óta az ország legkiválóbb bölcsészkari tanáraiként tartanak számon a felsőoktatási rangsorokban.

A szabadegyetem hallgatói, akárcsak az egyetemisták, egy féléven keresztül, heti rendszerességgel járhatnak az általuk választott kurzusokba.

Kötelezettségeik azonban nincsenek: vizsgázniuk és zárthelyit sem kell írniuk, de még a hiányzásról sem kell elszámolniuk az oktatóknak.

A szervezők célja a programmal, hogy az érdekes témákon és élvezetes órákon keresztül az élethosszig tartó tanulás fontosságát hangsúlyozzák.

A térítéses kurzusokra február 19-ig lehet jelentkezni. A nyitott órák listája és a jelentkezés részletei is elérhetők a BTK honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.