“A baloldali városvezetés dilettantizmusát és érzéketlenségét bizonyítja Szeged 2023-as költségvetés-tervezete”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Közgyűlés a Városházán. Képen: Dr.Botka László, Szeged polgármestere. Szeged, 2022. 05. 06. Fotó: Sándor Judit

Mint azt megírtuk, a város idei költségvetési tervezetéhez 20 oldalas szöveges leírást készített Botka László polgármester. A dokumentumban a kormány hosszas kritizálása és hibáztatása mellett leírta, hogy mely területekre mennyit költene Szeged idén. A város 88 millárd forintból gazdálkodhat idén.

A költségvetés-tervezetre a szegedi Fidesz és KDNP frakció közös közleményben reagált, amit változtatás nélkül adunk közre.

“Szeged 2023-as költségvetés-tervezete ismét bizonyítja a baloldali városvezetés dilettantizmusát és érzéketlenségét. Míg a kormány többek közt a megváltozott energiapiaci helyzetre reagálva mintegy 1,3 milliárd forinttal támogatta a várost, addig a baloldal büdzsétervezetében ismét a legelesettebbeket készül megsarcolni.

A sorokat böngészve az is látszik, hogy városi propagandára idén sem sajnálják a pénzt, és több mint valószínű, hogy a haverok is jól fognak járni.

Arról nem is beszélve, hogy – az oktatás legsötétebb éveit idézve – épp most 4 óvoda bezárására készül az önkormányzat. Míg a kormány lehetőségei határán egyensúlyozva igyekszik minél jobban segíteni a magyar családokat, addig Szeged baloldali vezetése tovább bünteti a szegedi családokat és vállalkozásokat. A szegedi Fidesz és KDNP álláspontja szerint ez a költségvetés egy rettentő szűk kört leszámítva senkinek nem ígér semmi jót a 2023-as évre nézve.” – írta közös közleményében Tápai Péter, a szegedi Fidesz frakcióvezetője és Haág Zalán, a szegedi KDNP frakcióvezetője.

Előző sztori

Sok kárt okozott a hétvégi vihar a vármegyében

Következő sztori

Az elsőosztályban kikapott, a másodban simán nyert a Vidux-Szegedi RSE