Titkos müncheni talaálkozón egyezhetett meg Márki-Zay és Korányi az amerikai pénzekről

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Drót.info blog arról ír, hogy a bajor tartományi városban, titokban találkozhatott a baloldali botrány két főszereplője. Márki-Zay és Korányi egy időben voltak Münchenben, ráadásul az Action for Democracy vezetője saját felesége szerint egy éve nem járt Magyarországon, Márki-Zay viszont állítja, hogy találkoztak.

A Drót.info nevű blog felidézi, hogy Korányi Dávidról nemrég saját felesége árulta el, hogy több mint egy éve nem járt Magyarországon. 

A blog szerint adódik tehát a kérdés, hogy 

ha Márki-Zay előválasztási győzelmét követően Korányi nem járt Magyarországon, akkor mégis hol és mikor egyezhetett meg egymással a guruló dollárok botrányának két kulcsfigurája?

Márki-Zay folyamatosan azt hangoztatja, hogy minden idők legátláthatóbb kampányát folytatta. A blog szó szerint idézi az Átlátszó Podcast 2022. december 2-i műsorát, amelyben Hont András többször is rákérdezett kettejük találkozójának időpontjára. 

Hont András: 2019 tavasza. Mikor találkoztak utána Korányi Dáviddal?
Márki-Zay Péter: Hát, most, hogy jobban belegondolok, szerintem idén [2022-es a felvétel – a szerk.]. Tehát a következő találkozó, én úgy emlékszem, hogy közben én nem találkoztam vele, de most őszintén szólva…
H. A.: Tehát amikor már miniszterelnök-jelölt volt?
M-Z. P.: De már miniszterelnök-jelöltként találkoztam, és ő, szerintem ő vetette föl, emlékeim szerint legalábbis nyilván logikusan ő vetette föl azt, hogy tudna támogatásokat hozni az Egyesült Államokból.

Majd az első kísérletét követően Hont még egyszer tisztázni akarja az átláthatóság szobrának modellt álló Márki-Zay Péterrel, hogy akkor pontosan mégis mikor találkozott Korányival:
H. A.: Na de, ez ebben az évben az év elején történik még ez a találkozó Korányi Dáviddal meg a beszélgetés…
M-Z. P.: Biztos, hogy a választás előtt történik…
H. A.: Az a választás előtt, én ezt értem, de hogy körülbelül…
M-Z. P.: Azért nem tudom, fogalmam sincs.

Fontos rögzíteni, hogy az Átlátszó újságírója végig a személyes találkozóra kérdez rá. 

Márki-Zay Péter pedig egyszer sem cáfolja vagy igazítja ki, hogy az előválasztási győzelmét követően személyesen nem is érintkezett Korányival, hanem mondjuk csak telefonon egyeztettek volna. Csupán annyit állít, hogy fogalma sincs, a 2021. október 17-i előválasztási győzelmét követően – de még 2022. április 3-át megelőzően – mikor találkoztak egymással. 

Előző sztori

Új szakok indulnak az Szegedi Tudományegyeten

Következő sztori

Tavasszal megáll az élelmiszerek drágulása