Virághagymákkal kereskedve csapta be a megrendelőket

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki közel 200 sértettnek okozott kárt 2020. őszén.

A vádirat szerint a vádlott 2022. nyarán elhatározta, hogy virághagymák – jellemzően tulipán és hóvirág – beszerzésének valótlan ígéretével jut pénzhez. Ennek érdekében a nő közösségi oldalakon hirdette magát és katalógust is küldött az érdeklődőknek azzal, hogy a Hollandiából megrendelt termékeket 5 napon belül szállítja futárposta segítségével, amennyiben a vételárat és a szállítási költséget előre átutalják neki.

A vádlott a hirdetésekben arra is ígéretet tett, hogy a virághagymák szeptember közepén megérkeznek, amennyiben nem, akkor a pénzt visszautalja.

A vádlott 187 sértett esetében a megrendeléseket – azok előre kifizetése ellenére – nem teljesítette és az átutalt vételárat sem fizette vissza. A sértetteknek okozott kár 1200 és 136.000 Ft között mozgott.

A járási ügyészség a vádlottat 187 rendbeli, a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalás bűncselekményével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Alapjaiban újulhat meg a magyar agrárium

Következő sztori

Több mint ötvenen haltak meg múlt héten koronavírusban