Véget érhet az élelmiszerárstop?

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az élelmiszerárstop kivezetésére kéri a kormányt a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség. 

„Úgy gondoljuk, hogy miután nem ért célt maga az intézkedés, nem mérsékelte az inflációt az élelmiszerek tekintetében, kérjük a kormányt, hogy ezt a lehető legrövidebb időn belül vezesse ki” – mondta Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára az ATV Híradójában.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója azt mondta, főként a vidéken működő kis- és családi vállalkozások vannak a legnehezebb helyzetben. A nagy üzletláncok ugyanis a több ezer termékükön szét tudják osztani az árstop okozta veszteséget, a kisboltoknak viszont nincs ilyen lehetőségük.

A tavalyi első félévben több mint kétezer kiskereskedelmi bolt zárt be, a második félévben minden bizonnyal folytatódott ez a kedvezőtlen tendencia, tehát tavaly akár több mint négyezer kisbolt is bezárhatott

– nyilatkozta Hornyák József, a Portfolio elemzője.

Hornyák szerint idén sem várható kedvező változás ebben a tendenciában, ugyanis 2023-ban a szakértők az eddiginél is magasabb inflációt jósolnak.

Előző sztori

Nem okozott balesetett a tűzijáték Szegeden

Következő sztori

Szilveszterkor sem álltak le: több mint 450 migránst fogtak a hétvégén