Közélet

Véget érhet az élelmiszerárstop?

Véget érhet az élelmiszerárstop?

2023. január 2., hétfő
Véget érhet az élelmiszerárstop?

Az élelmiszerárstop kivezetésére kéri a kormányt a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség.

„Úgy gondoljuk, hogy miután nem ért célt maga az intézkedés, nem mérsékelte az inflációt az élelmiszerek tekintetében, kérjük a kormányt, hogy ezt a lehető legrövidebb időn belül vezesse ki” – mondta Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára az ATV Híradójában.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója azt mondta, főként a vidéken működő kis- és családi vállalkozások vannak a legnehezebb helyzetben. A nagy üzletláncok ugyanis a több ezer termékükön szét tudják osztani az árstop okozta veszteséget, a kisboltoknak viszont nincs ilyen lehetőségük.

A tavalyi első félévben több mint kétezer kiskereskedelmi bolt zárt be, a második félévben minden bizonnyal folytatódott ez a kedvezőtlen tendencia, tehát tavaly akár több mint négyezer kisbolt is bezárhatott

– nyilatkozta Hornyák József, a Portfolio elemzője.

Hornyák szerint idén sem várható kedvező változás ebben a tendenciában, ugyanis 2023-ban a szakértők az eddiginél is magasabb inflációt jósolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.