Hírzóna

Újabb támogatást jelentett be a kormány

Újabb támogatást jelentett be a kormány

2023. január 10., kedd
Újabb támogatást jelentett be a kormány

Az idei első negyedévben további támogatást kapnak az energiaintenzív kis- és középvállalkozások. Észlelve, hogy a szankciós energiafelár egyre nagyobb terhet jelent a vállalkozásoknak, a kormány korábban a program könnyítéséről döntött, így mára már azon vállalkozások is jelentkezhetnek támogatásért, amelyek energiaköltségei az árbevétel 2 százalékát érik el.

– Az idei első negyedévben további támogatást kapnak az energiaintenzív kis- és középvállalkozások

– jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

– Az elhibázott brüsszeli szankciók az egekbe emelték az energiaárakat, egész iparágak kerültek veszélybe. A recesszió elkerülése, a családok és a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében ezért a kormány 2022. október 1-jével elindította a Feldolgozóipari kkv energiaköltség és beruházás támogatási programot,

amelyben 2022-ben 100 milliárd, 2023-ban pedig 120 milliárd forintos keretösszeggel támogatja a vállalkozások működési költségnövekedését, illetve energiahatékonysági beruházásait – közölte a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.