Tovább használhatjuk a decemberi bérleteket

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 9-ig érvényesek a decemberi havi és II. félhavi bérletek a MÁV-Volán csoport járatain – írja a társaság. A döntést az Építési és Közlekedési Minisztérium hozta meg.

A Minisztériumi döntés értelmében január 9. éjfélig használhatók a decemberi havi és II. félhavi bérletek a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat és busz járatain.

Ettől elétreően azonban Szeged helyi közösségi közlekedésben a 2022. december havi (tanuló, nyugdíjas, dolgozó, kisgyermekes), 2022. IV. negyedéves, a 2022. II. féléves és a 2022. éves bérleteket is elfogadják január 9-ig.

A közlemény szerint a meghosszabbítás célja, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év elején, mivel a tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál és a jegykiadó automatáknál. Az intézkedés abban is segít, hogy több idő legyen beszerezni az iskola és munkakezdésre az új bérleteket.

A cégcsoport azt javasolja, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes a MÁV Appot, a jegykiadó automatákat és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazást használni.

Előző sztori

Több ezer embert láttak el a mentősök szilveszterkor

Exkluzív videó!
Következő sztori

Ádám Martin: a pályán profi labdarúgó vagyok, Forráskúton csak egy ember