Közlekedés

Tovább használhatjuk a decemberi bérleteket

Tovább használhatjuk a decemberi bérleteket

2023. január 1., vasárnap
Tovább használhatjuk a decemberi bérleteket

Január 9-ig érvényesek a decemberi havi és II. félhavi bérletek a MÁV-Volán csoport járatain - írja a társaság. A döntést az Építési és Közlekedési Minisztérium hozta meg.

A Minisztériumi döntés értelmében január 9. éjfélig használhatók a decemberi havi és II. félhavi bérletek a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat és busz járatain.

Ettől elétreően azonban Szeged helyi közösségi közlekedésben a 2022. december havi (tanuló, nyugdíjas, dolgozó, kisgyermekes), 2022. IV. negyedéves, a 2022. II. féléves és a 2022. éves bérleteket is elfogadják január 9-ig.

A közlemény szerint a meghosszabbítás célja, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év elején, mivel a tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál és a jegykiadó automatáknál. Az intézkedés abban is segít, hogy több idő legyen beszerezni az iskola és munkakezdésre az új bérleteket.

A cégcsoport azt javasolja, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes a MÁV Appot, a jegykiadó automatákat és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazást használni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.