Közélet

Szegeden is éttermet nyithat a világhírű pizzéria

Szegeden is éttermet nyithat a világhírű pizzéria

2023. január 18., szerda
Szegeden is éttermet nyithat a világhírű pizzéria

Az idei évben elkezdi partner franchise hálózatának kiépítését a Pizza Hut Magyarországon: az alkalmi gyorsétteremlánc több új éttermet nyitna országszerte, amihez már keresik a partnereket – értesült a Pénzcentrum. A világhírű pizzéria üzleti stratégiája alapján valószínűleg Szegeden is éttermet nyitnak.

A cikk szerint Franciaország és Lengyelország után a cseh, a szlovák és a magyar piacon is franchise hálózat építésébe kezd a Pizza Hut.

Az AmRest jelenleg is 26 éttermet üzemeltet az ország határain belül, a franchise hálózattal pedig első körben az 50 ezer főnél nagyobb lélekszámú településeken (így akár Szegeden is – a szerk.) szeretnének elindulni.

Ehhez már aktívan keresik a franchise partnereket.

Kozák Miklós, a Pizza Hut magyarországi igazgatója elárulta, hogy hazánkban a lehetőség iránt érdeklődők száma meghaladta az ezzel kapcsolatos várakozásaikat. Mint fogalmazott, Magyarországon nagyon ritka az a lehetőség, hogy egy vendéglátóipari világmárka franchise partnereket toborozzon.

A cél, hogy az étterem, amit megnyitunk hosszú távon profitábilis legyen. Emiatt minden franchise partnerünknél ugyanazt a jóváhagyási folyamatot követjük, amibe beletartozik a pénzügyi terv elkészítése is. Csak olyan helyeken leszünk jelen, amiben hiszünk és amiben látjuk a jövőt

 – jelentette ki. Kozák Miklós kiemelte, a cég stabil lábakon áll és az egész vendéglátóipart megrengető koronavírus-járványból is erősebben tudott kijönni.

Volt már Szegeden
A Pizza Hut 1992-ben jelent meg Magyarországon, a főváros mellett Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden. Városunkban a Kárász utca 10. szám alatt működött a pizzéria egészen a 2002-es bezárásáig.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.