Szeged után újabb kórházakban lesz látogatási tilalom

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Először Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ épületeiben rendeltek el látogatási tilalmat. Ezt követte Nagykanizsa. Hétfőtől pedig Békés vármegye összes kórháza is csatlakozik.

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalom lép életbe a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt. Az intézkedés a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményeit, illetve az orosházi Dr. László Elek Kórház összes fekvőbetegosztályát érinti.

A tilalom alól azok képeznek kivételt, akik már legalább két hete felvették az influenza elleni védőoltást és ezt igazolni is tudják. Kivételt képeznek a szülésnél jelen levő hozzátartozók is, amennyiben nincsenek felső légúti panaszaik és védőfelszerelést használnak.

Békés vármegyében terjed leggyorsabban az influenza jelenleg: a 3. héten 185 400-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, ebből 23 800 esetben diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést. A legnagyobb százalékban a betegek gyerekek voltak (35 százalék), valamivel kevesebben pedig a 15 és 34 év közöttiek vannak (31,1 százalék), 35 és 59 évesek korcsoportjába a betegek 23,1 százaléka tartozott, a 60 év felettiek vannak arányaiban a legkevesebben (10,8 százalék).

Először a szegedi klinika valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében rendeltek látogatási tilalmat.

(via Index)

Előző sztori

Kikapott a szegedi tekecsapat a BL-negyeddöntőben

Következő sztori

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Nem várhatunk, nem késlekedhetünk