Gazdaság

Nem tervezi a a kormány hamarabb kivezetni az árstopot

Nem tervezi a a kormány hamarabb kivezetni az árstopot

2023. január 25., szerda
Nem tervezi a a kormány hamarabb kivezetni az árstopot

Továbbra is április 30-ig kívánja a kormány fenntartani az élelmiszerárstopot - válaszolta az ATV megkeresésére az Agrárminisztérium.

Az ATV kérdésére az Agrárminisztérium azt válaszolta: továbbra is április 30-ig marad érvényben az élelmiszerárstop. Mint a lapnak fogalmaztak, az élelmiszerárstopok a magyar lakosságot védik a brüsszeli szankciók okozta inflációtól és áremelkedéstől.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara néhány nappal ezelőtt nyilatkozott arról, hogy az élelmiszerárstopok torzítják a piacgazdaságot és erősítik a feketegazdaságot, ezért - a megfelelő időben - fokozatosan ki kellene vezetni őket. Parragh ugyan hozzátette, hogy már kormányzati körökben is tárgyalt az ötletről, azonban hogy pontosan kivel, az nem derült ki a szavaiból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.