Ismét bebizonyosodott: hasznos a határkerítés

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 279 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök egy nap alatt, csütörtökön az országban – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap kiadott összesítéséből. Csongrád-Csanád vármegyében 9 csoportban 237 migránst találtak Ásotthalmon, Szatymazon. Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 4 csoportban 19 határsértőt tartóztattak fel Hódunán, Kiskunfélegyházán, Kunbaján és Nagybaracskán.

De találtak migránsokat Budapesten, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest és Vas vármegyében is.

Ugyanezen a napon Bács-Kiskun vármegyében 6, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 484 embert tudtak megállítani a rendőrök és a határvadászok már a határkerítésnél.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, georgiai, indiai, líbiai, marokkói, orosz, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, de nem voltak papírjaik. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Halálos balesetet okozó embercsempészt fogtak el

Táborfalván az M5 autópályán csütörtökön délután akartak megállítani egy magyar rendszámú autót. A jármű azonban nem állt meg, és egy fának ütközött. A moldovai állampolgárságú vezető elmenekült. Őt végül Pusztavacson, az erdős részen helikopter és kereső kutyák segítségével sikerült elfogni. A hátra hagyott járműben hét illegális migráns utazott, közülük egy ember vesztette életét, ketten súlyos-életveszélyesen, mindenki más súlyosan vagy könnyebben sérült.

Előző sztori

Nem sok jobb bölcsészkar van az országban a szegedinél

Következő sztori

Újabb rangos díjat kapott Karikó Katalin